IFK sai revanssinsa viime vuoden välierästä, kun se kaatoi HJK:n selvästi 5-1 (2-0). HJK:n tuore maalivahti Thomas Dähne ei saanut parasta mahdollista alkua HJK-uralleen, kun jo kolmannella peliminuutilla Dever Orgillin kaukolaukaus upposi helponoloisesti saksalaisvahdin selän taakse. Lisää tuli puolituntia myöhemmin ja tällä kertaa vuorossa oli Diego Assis. HJK kavensi heti toisen puoliajan alkuun Atomu Tanakan osumalla, mutta siitä ei ehtinyt kulua kuin viisi minuuttia ja lukemat olivat 4-1. Ensin Duarte Tammilehto laukoi IFK:n kolmannen ja sen jälkeen vuorossa oli Petteri Forsell, jonka vapaapotku upposi verkkoon. Orgill kaunisteli vielä lukemia 67. minuutilla ja näin IFK Mariehamn eteni ensimmäistä kertaa historiansa aikana Suomen Cupin finaaliin.

Toisessa välieräkamppailussa nähtiin dramatiikkaa, joka lopulta ratkesi FC Interin eduksi rangaistuspotkukilpailussa. KuPS meni varsinaisella peliajalla johtoon Tristan Bowenin maalilla, mutta Guy Gnabouyou toi Interin tasoihin. Inter koki viimeisellä kymmenminuuttisella kovia, kun sekä Juuso Hämäläinen että Philip Njoku ajettiin kentältä pois ja turkulaiset joutuivat pelaamaan lopun pelistä kahden miehen vajaalla. Ottelu eteni jatko-otteluun, jossa KuPS painoi päälle, mutta Inter-vahti Magnus Bahne oli ohittamaton ja ratkaisua jouduttiin lopulta hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

Ensimmäiset laukojat onnistuivat, kun KuPS:n Patrick Poutiainen ja Interin Joni Aho viimeistelivät varmasti maalit. Seuraavassa vetäjäparissa sen sijaan Bahne torjui Bowenin yrityksen ja Tomi Maanoja Gnabouyoun. KuPS:n kolmas laukoja Toni Markic epäonnistui niin ikään ja Inter otti etulyöntiaseman, kun Egzon Belica sijoitti pallon verkkoon. Tuomas Rannankari toi KuPS:n taas rinnalle, kun Interin Henri Lehtonen missasi oman vetonsa. Ratkaisu nähtiin viidennessä laukojaparissa, kun Urho Nissilä epäonnistui KuPS:lta ja vincent Onovo toimi ratkaisijana ampuen Interin finaaliin.

IFK Mariehamn eteni ensimmäistä kertaa Suomen Cupin finaaliin, kun Interille finaaliesiintyminen on kolmas. Inter juhli vuonna 2009 cupin voittoa, mutta viime vuonna se hävisi kirvelevästi HJK:lle rangaistuspotkukilpailussa.

Suomen Cupin finaali pelataan 26.9. Valkeakosken Tehtaan kentällä.