Veikkausliigassa yhä useampi joukkue on ns. puoliammattilaisjoukkue, jolloin pelaajat tekevät muita töitä pelaamisen ohessa.

– Tämä on huolestuttava suunta. Siinä on monta asiaa, johon tämä vaikuttaa ja tulee vaikuttamaan, Okkonen sanoo.

Okkonen nostaa ensimmäiseksi esiin pelin tason.

– Se on ihan selvä, että puoliammattilaisuus laskee tasoa. Se on huono asia, jonka takia jäädään muista jälkeen.

Okkonen painottaa myös nuorten pelaajien kehittymistä ja yleistä kiinnostusta Veikkausliigaa kohtaan.

– Veikkausliigasta puhutaan, että se on sarja, jossa nuoret tähdet tulevat esiin. Veikkausliigajoukkueiden on kuitenkin taattava näille nuorille pelaajille mahdollisimman ammattimaiset harjoitteluolosuhteet. Eli se ei vaan riitä, jos pelkästään iltaisin treenataan, Okkonen toteaa.

– Ja kolmas asia on vielä yleisön kiinnostus. Jos sarja on puoliammattilaissarja, niin ihan varmasti mielenkiinto laskee katsojilla, RoPS-pelaaja lisää.

Okkonen korostaa seurajohtajien roolia ja ymmärrystä asiaan.

– Seurajohtajilla on tiukat ajat päällä, kun yhtään ylimääräistä rahaa ei ole. Toivottavasti he kuitenkin ymmärtävät, että mihin tämä puoliammattilaisuus johtaa.

– Olen tästä huolestunut. Toivottavasti sitä ymmärrystä on, Okkonen lisää.

Okkosen mukaan pelaajien on vaan keskityttävä mahdollisimman hyvin omaan työhönsä, oli tilanne mikä tahansa.

– Pelaajat ovat sitä tehneet jo pitkään. Esimerkiksi Hongassa kaikki tehtiin viimeisen päälle, vaikka asiat eivät siellä hoituneet. Pelaajat ovat kyllä repineet kaikkensa tähän ja totta kai heillä on halua kantaa kortensa kekoon.

– Meille pelaajille kuitenkin kuuluu se pelaaminen ja harjoittelu. Ja siihen on keskityttävä. Toivottavasti tämän asian tiimoilta syntyy kuitenkin vielä enemmän keskustelua, sillä nyt suunta on väärä.

Jalkapallon Pelaajayhdistys – Pelin ja Pelaajan puolella

JPY:n kotisivut

JPY Facebook