Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksessa (KIHU) joukkueurheilun asiantuntijana työskentelevä Lehto aloittaa Palloliiton palveluksessa huhtikuussa. Työsopimus on määräaikainen vuoden 2017 loppuun saakka.

Keski-Suomen valmennuskeskuksen päällikön tehtäviin kuuluu toiminnan käynnistämisen ohella yhteydenpito alueen keskeisiin sidosryhmiin, kuten KIHU:un, Jyväskylän kaupunkiin ja yliopistoon sekä muihin Palloliiton valmennuskeskuksiin. Lehto vastaa alueella myös pelin ja pelaamisen eri osa-alueiden analysoinnista ja tiedon siirtämisestä valmentajakoulutukseen sekä maajoukkueiden käyttöön. Kehityksen seuranta-konseptin tuominen lähemmäs seuratoimintaa, valmentajakoulutuksen alueellinen koordinointi yhdessä Palloliiton koulutuspäällikön ja Keski-Suomen piirin kanssa, sekä alemman tason valmentajakoulutuksen tehostaminen kuuluvat myös Lehdon toimenkuvaan.

Keväällä 2015 toimintansa aloittava Keski-Suomen valmennuskeskus on Palloliiton kolmas alueellinen pelaajakehitysyksikkö. Valmennuskeskustoimintaa on myös Eerikkilän urheiluopistolla Tammelassa sekä Oulussa.