Ykköseen nousijat ratkesivat jännittävien vaiheiden jälkeen

13.10.2018

Ykkösen nousukarsintojen toiset osat pelattiin lauantaina ja jännittävien vaiheiden jälkeen Ykköseen nousivat TPV ja MuSa.

TPV ja MYPA pelasivat ensimmäisessä osaottelussa 1-1-tasapelin ja MYPA sai loistoalun otteluun, kun Tomi Räikkönen siirsi joukkueen johtoon jo kolmannella minuutilla. Paavo Näykki toi kuitenkin TPV:n tasoihin 20. minuutin kohdalla ja 74. minuutilla Tomi Ylinen huudatti yli 2000-päistä kotiyleisöä viimeistellen ottelun voittomaalin. Näin TPV voitti toisen osaottelun 2-1 ja nousi Ykköseen yhteismaalein 3-2.

Toisessa nousukarsintaparissa kohtasivat MuSa ja GBK. GBK pääsi lähtemään toiseen osaotteluun maalin johtoasemassa, kun se voitti kotonaan 1-0. MuSa tasasi tilanteen kuitenkin Matias Koskisen maalilla puolen tunnin pelin jälkeen eikä varsinaisella peliajalla nähty enää osumia ja ottelu meni jatko-otteluun. GBK:n koki hieman ennen varsinaisen peliajan loppua takaiskun, kun Chris Corcoran sai punaisen kortin ja GBK joutui pelaamaan koko jatko-ottelun miehen vajaalla. Jatko-ottelussa MuSa oli lähellä voittoa loppuhetkillä, mutta yli 2100-päisen kotiyleisön harmiksi Rudi Dieterin vapaapotku kilpistyi tolppaan ja nousija ratkaistiin lopulta rangaistuspotkukilpailussa. Siinä MuSa oli vahvempi 5-3.