Ykkönen käyntiin: Viikingit hakee erilaista sarja-avausta

26.4.2011

Miesten Ykkönen käynnistyy torstaina yhden ottelun voimin, kun HIFK ja FC Viikingit iskevät yhteen Brahen kentällä kello 18.30.

Kymppipaikka.fi jututti Viikinkien tuoretta päävalmentajaa, Ilkka Jänttiä, avauspelin kynnyksellä.

FC Viikingeille ovat sarja-avaukset olleet aikaisempina kausina äärimmäisen vaikeita. Edelliskerran itähelsinkiläisjoukkue on voittanut kauden avauksensa vuonna 2003, jolloin se kaatoi vieraskentällä FC Hongan. Tämän jälkeen täysiä pistepotteja ei ole tullut.

- Ei ne ensimmäiset pelit mitään juhlaa ole olleet. Se on hyvä kysymys, että miksi eivät ole. En tiedä, onko siinä ollut sitten mukana jotain nousupaineita, jotka ovat sitten purkautuneet vasta muutaman pelin jälkeen, kun suurin hypetys on kadonnut, Jäntti sanoo Kymppipaikka.fin haastattelussa.

Torstaina Viikingit hakee siis normaalista poikkeavaa sarja-avausta, kun vastaan tulee nousijajoukkue HIFK.

- Ihan normaali nousijajoukkue ei tule vastaan, sillä HIFK on aika rutinoitunut joukkue Ykkösen tasolle. Molemmat joukkueet tuntevat hyvin toisena ja varmasti tasainen peli on tulossa, Jäntti ennakoi.

HIFK:n päävalmentajana toimii Jani ”Honsu” Honkavaara, joka omalla urallaan pelasi Viikingeissä sekä toimi vielä myöhemmin joukkueen toisena valmentajana yhdessä Toni Korkeakunnaksen kanssa.

- Kyllä tässä on talven aikana tullut juteltua Honsun kanssa. Nyt emme tosin ole vähään aikaan jutelleet, mutta eiköhän puheväleissä vielä olla. Jokainen päänahka on tietysti hyvä, mutta ”Token” (Toni Korkeakunnas) jälkeen Honsun maistuisi tietenkin aika hyvältä, Jäntti sanoo ja viittaa aikaisemmin talvella napattuun voittoon Korkeakunnaksen luotsaamasta MYPAsta.

HIFK pelaa tällä kaudella kotiottelunsa siis Brahen kentällä. Torstain peliin on odotettavissa varsin mukana yleisöryntäys.

- Toivotaan, että tulee tupa täyteen. Ihan hyvin voi tulla 1500-2000 katsojaa, Viikinki-luotsi pohtii.

Viikingit pääsee kauden avaukseen hyvistä asetelmista, sillä sivussa on vain pari pelaajaa.

- Osmo Kleemola ja Teemu Pannula puuttuvat. Muut ovat pelikunnossa, Jäntti paljastaa.

Kotimainen jalkapallo – lähinnä Veikkausliiga – on ollut talven aikana varsinainen kriisipesäke erinäisten sotkujen takia. Lopputuloksena AC Oulu pelaa kauden 2011 Ykkösessä, joka siis mitellään 13 joukkueen voimin. Otteluohjelmat menivät tämän takia moneen kertaan uusiksi.

- Totta kai se on vaikuttanut meihin ja kaikkiin muihin joukkueisiin. Tuntuu siltä, että Ykkönen on unohdettu tässä koko ajan. Otteluohjelma on mennyt jo useasti uusiksi ja se on vaikuttanut varmasti jokaisen kesäsuunnittelmiin – suurin osa pelaajista on kuitenkin amatöörejä, Jäntti painottaa.

- Ensimmäinen ohjelma oli loistava ja tasapainoinen. Nykyinen on puolestaan todella heikko. Meilläkin on monia pitkän matkan vieraspelejä arkipäivinä. Jos emme pysty niihin lentämään, niin voi olla ettei kaikki pelaajat pysty mukaan lähtemään, Jäntti lisää huolestuneea.