Rauno Ojanen ei jatka AC Oulun valmentajana kauden jälkeen

Rauno Ojanen ei jatka AC Oulun valmentajana kauden jälkeen

02.9.2017

AC Oulun päävalmentajana reilun viiden kauden ajan toiminut Rauno Ojanen ei jatka seuran päävalmentajana kaudella 2018. Ojasen kolmivuotinen sopimus päättyy tähän kauteen, eikä sitä yhteisymmärryksessä jatketa.

Ojanen ehti toimia Juha Malisen apuvalmentajana kaudella 2011 ja 2012 aina syyskuuhun saakka. Malisen vaihdettua maisemaan Valkeakosken Hakan peräsimeen, otti Ojanen päävalmentajan vastuun itselleen. Kuluva kausi on Ojaselle siis peräti seitsemäs AC Oulun palkkalistoilla, joista lähes viisi ja puoli kautta on mennyt päävalmentajan tehtävissä.

Herrasmiehenä tunnettu Ojanen on kouluttautunut laivastonsinisten vuosien aikana UEFA Pro-tason valmentajaksi. Virallisia otteluita on kertynyt toistaiseksi 132 kappaletta pistekeskiarvolla 1,59. Kuluvan kauden aikana tätä tilastoa on vielä lupa parantaa, sillä joukkue tulee taistelemaan jokaisessa ottelussa vain ja ainoastaan voitosta. Vertailun vuoksi Malinen operoi AC Oulussa 125 ottelussa 1,66 pisteen keskiarvolla. Harri Kampman ja Ari Härkönen ylsivät aikoinaan 52 ottelussa 1,42 pisteen keskiarvoon.

- Haluan kiittää Ranea sydämeni pohjasta siitä pyyteettömästä työstä, jota hän on AC Oulun eteen tehnyt. Päävalmentajan tehtävä on epäkiitollinen - kun peli kulkee, nousee usein pelaajat jalustalle. Kun menee huonosti, kaikki paska valutetaan valmentajan harteille. Rane on valmentanut AC Oulua koko "uuden ajan", jolloin koko seuran toiminta on laitettu uuteen uskoon ennen kaikkea talouden osalta. Ranella on ollut käytössään noin puolet pienempi pelaajabudjetti kuin edeltäjillä, mutta hän ei ole koskaan ollut vaatimassa mitään mihin meillä ei ole varaa. Lisäksi hän on tehnyt koko ajan muitakin töitä, tuurannut milloin huoltajaa, milloin joukkueenjohtajaa ja milloin majoittanut pelaajia hetkellisesti kotiinsa. Siinä voi jokainen miettiä, kuinka kuluttavaa hommaa jalkapallo Suomessa on, AC Oulun seurajohtaja Juho "Äffä" Meriläinen kiittää.

- Keskustelimme asioista hyvässä hengessä ja tulimme siihen johtopäätökseen, että tiemme ainakin tässä vaiheessa eroavat. Seurana aloitamme ensi kauden valmentajan kartoituksen välittömästi, Meriläinen jatkaa.

Lähde: www.acoulu.fi