PK-37 nappasi mielenkiintoisen pelaaja-valmentajan

16.11.2011

Mika Lähderinne, 31, on jalkapalloilun Kakkoseen valmistautuvan Iisalmen Pallo-Kerho 37:n uusi pelaaja-valmentaja. Lähderinne siirtyy Iisalmeen AC Oulusta, jossa hän on pelannut kaksi viimeistä kautta.

Veikkausliigassa Lähderinne on pelannut urallaan 30 ottelua KuPS:n, TP-47:n sekä AC Oulun riveissä ja Ykkösessä 116 ottelua mm. KPV:ssa, jossa hän keräsi kaudella 2009 Ykkösen pelaajista eniten Veikkauspörssipisteitä.

Kiuruveden Palloilijoiden kasvatti on iisalmelaisseurallekin tuttu mies, sillä hän pelasi PK-37:n paidassa viimeksi kaudella 2002.

– Poltetta löytyy pelaamiseen, mutta vielä enemmän valmennuspuolelle. Pallo-Kerho 37 mahdollisti nämä molemmat asiat, perusteli Lähderinne siirtymistään takaisin kotiseudulle.

Lähderinne totesi, että hän on ollut valmentajana jo viimeiset kymmenen vuotta.

– Olen valmentanut jo kauan, mutta tosin junioripuolella. Nyt on sitten edessä ensimmäiset askeleet edustustasolla. Iso haastehan se on toimia pelaaja-valmentajana, mutta olen todella innostunut tehtävästäni, ja otan sen ilolla vastaan, Lähderinne sanoo Iisalmen Sanomissa.

Lähderinne palaa PK:n paitaan kymmenen vuoden tauon jälkeen.

– Olen seurannut medioista PK-37:n otteita, mutta pelaajat ovat kyllä siinä ajassa muuttuneet. Reservijoukkuetta valmentava Lasse Vornanen pelasi silloin kaudella 2002 samassa joukkueessa. Hän on tuttu mies, ja tulee varmasti olemaan minulle todella iso apu monella tapaa, Lähderinne myönsi.

Vuosi sitten tammikuussa Lähderinne koki pelaajauransa vakavimman loukkaantumisen, ja viime kausi AC Oulussa meni osin sivu suun.

– Kauden ensimmäisessä harjoitusottelussa akillesjänteeni repesi aika pahasti, ja viisi kuukautta meni toipuessa. Se oli 25-vuotisen jalkapallourani pisin loukkaantuminen, sillä pääsin oikeastaan mukaan vasta syyskierrokselle. Hyvä niin, että pääsin, niin viime kaudestakin jäi lopulta ihan positiivinen maku. Haluja ja motivaatiota treenaamiseen kyllä edelleen löytyy, Lähderinne vakuutteli.

Lähderinne on siviiliammatiltaan fysioterapeutti.

– Pelaamisen ja valmentamisen lisäksi suuntaan myös työelämään Kuopiossa, johon perheeni kanssa muutamme, kunhan sopiva asunto löytyy. Kuopiosta käsin käyn sitten PK-37:n harjoituksissa ja peleissä, enkä usko sen olevan mikään ongelma, sillä onhan tässä vuosien varrella matkustamiseen jo totuttu, Lähderinne naurahti.

”Juhlavuodeksi halutaan rakentaa hyvä joukkue”

Pallo-Kerho 37:n puheenjohtaja Mikko Aminoff huokui tyytyväisyyttään, kun hän sai tiistai-iltana Lähderinteen hyväksynnän 1+1 -vuotiseen sopimuspaperiin.

- Paljon meillä oli vaihtoehtoja, mutta uuden valmentajan löytäminen ei ollut mikään helppo tehtävä. Etsimme oikean henkistä tyyppiä joukkueeseemme Pesosten veljesten korvaajaksi. Jotain hänen johtamiskyvyistään kertoo varmaan sekin seikka, että joukkueissa, joissa hän on pelannut, on hän yleensä ollut kapteenina.

–  ”Diego” on meille tuttu mies, ja olemme olleet häneen yhteydessä aikaisempinakin vuosina, mutta enemmänkin pelaajana. Hänen innokkuudestaan myös valmentamiseen saimme nyt tietoa vähän toisen käden kautta, kertoi Aminoff, joka jatkaa yhdessä Seppo Halosen kanssa edustusjoukkueen joukkueenjohtajana.

Aminoff totesi, että seura viettää ensi vuonna 75 -vuotisjuhlavuottaan, ja PK-37 haluaa hyvän joukkueen jalkeille. Seuraavana työmaana onkin vahvistusten etsiminen omien runkopelaajien seuraksi.

– Viime kauden sopimuspelaajamme olemme käyneet  jo kaikki läpi. Viime kauden pelaajista ainoastaan Simo Rönkön ja Joni Rissasen kanssa meillä ei ole sopimusta, mutta heidänkin kanssa olemme sopineet, että olemme lähiaikoina yhteyksissä, kun saamme tämän valmentajaruljanssin alta pois. Olemme kiinnostuneita myös Kuopion suunnassa olevista pelaajista, jotka haluavat Kakkosta pelata, Aminoff sanoi.

Valmennusapua Lähderinne tulee saamaan seuran reservijoukkueen valmentaja Lasse Vornaselta.

– Edustusjoukkue harjoittelee reservien kanssa yhdessä kuten pitkälti viime vuonnakin, ja näin Vornanen pystyy olemaan apuna valmennuksessa. Samalla myös reservijoukkueemme pelaajat ovat jatkuvan huomion kohteena edustusjoukkueemme valmentajalle. Aloitamme harjoittelun marras-joulukuun vaihteessa, Aminoff totesi.

Lähde: www.pk-37.fi / www.iisalmensanomat.fi