Miten Adriano päätyi PS Kemiin?

14.4.2011

Adriano tuli Suomessa tunnetuksi Atlantiksen, AC Allianssin ja MYPAn hyökkääjänä. Adriano voitti MYPAn paidassa mestaruuden 2005 ja samana vuonna liigan pelaajat valitsivat hyökkääjän vuoden pelaajaksi.

MYPAsta Adriano siirtyi kesken kauden 2006 Norjaan Sandefjordiin. Norjassa Adriano ehti edustaa myös Tromsö IL:ää, kunnes hän siirtyi kesken kauden 2009 Ruotsiin Örebro SK:n paitaan. Viimeiset puolitoista vuotta Adriano on pelannut kotimaassaan. Miten ihmeessä hän päätyi nyt Ykkösessä pelaavan PS Kemin riveihin?

PS Kemin valmentaja Kalle Huusko saa kiittää velipoikaansa Keijoa Adrianon pestistä.

- Pelasimme Keken (Keijo Huusko) kanssa yhdessä Tromssassa ja meistä tuli hyvät ystävät. Keke pyyteli minua Kemiin ja viime syksynä kävinkin täällä. Innostuin joukkueen ilmapiiristä ja tein vuoden sopimuksen PS Kemin kanssa, Adriano kertoo siirtonsa historiaa Pohjolan Sanomien verkkosivuilla.

Viimeiset puolitoista vuotta Adriano on pelannut kotimaassaan Brasiliassa.

- En ole harjoitellut kuukauteen joukkueen kanssa, joten tällä hetkellä en ole sataprosenttisessa kunnossa. Itsenäisiä harjoituksia olen tosin tehnyt.

Hyvin suomea puhuva brassi harmittelee vierastyöläisten aiheuttamaa sopupelikohua.

- Suurin osa pelaajista haluaa tulla Suomeen menestymään. Palloliitto saisi olla tarkempi uusien ulkomaalaisten pelaajien suhteen. Sopupelikohu on huono asia kaikille ulkomaalaispelaajille, "Adi" sanoo lehden haastattelussa.

Lähde: www.kemi.fi/pskemi / www.pohjolansanomat.fi