Laurikainen jättää TPS:n – ”Tämä on ollut helvetin raskas viiden vuoden jakso”

Laurikainen jättää TPS:n – ”Tämä on ollut helvetin raskas viiden vuoden jakso”

04.11.2018

Mika Laurikainen ilmoitti liigakarsintaottelun jälkeen jättävänsä paikkansa TPS:n päävalmentajana. TPS putosi Ykköseen, kun KPV voitti liigakarsinnat vierasmaalisäännöllä.

TPS:n putoamisen myötä päättyi myös Mika Laurikaisen aikakausi seuran päävalmentajana. Laurikainen tuli kaudeksi 2014 TPS:n päävalmentajaksi jo toista kertaa urallaan. Rajusti budjettia leikannut TPS putosi Ykköseen kauden 2014 päätteeksi. Joukkue pelasi kolme nousujohteista kautta Ykkösessä ja kaikki huipentui suoraan liiganousuun kauden 2017 päätteeksi. Laurikainen toimi näin TPS:n päävalmentajana viisi kautta peräkkäin. Ykköseen pudonneella TPS:llä on uuden päävalmentajan etsintä nyt edessä.

- Tämä on ollut helvetin raskas tämä viiden vuoden jakso, kun olen tässä ollut. Tässä on tapahtunut niin paljon sellaisia asioita, mitä kaikki ei tiedä. Tämä on saatu siihen malliin, että tämä on vesitiivis ja pysyy pinnalla ja tässä on tehty enemmän töitä kuin päälle saattaa ehkä nähdä. Mä olen ollut tätä projektia painamassa tässä läpi. Se että tämä päättyi näin, että emme säilyneet Veikkausliigassa, olen siihen todella pettynyt. Mulla on todella huono olo nyt. Haluan olla rehellinen ja koen, että meidän olisi pitänyt säilyä sarjassa. Mulle tämä oli epäonnistuminen, Laurikainen linjasi TPS:n sivuilla.

- Toivon, että seura lähtee kehittymään parempaan suuntaan ja että seura saisi lisää resursseja edustusjoukkueen käyttöön. Toivon, että joukkue saa mahdollisimman hyvät resurssit Ykköseen, että kilpailukyky säilyy siellä ja joukkue voisi palata mahdollisimman nopeasti Veikkausliigaan. Toivon kaikkea hyvää, olen tehnyt töitä Turun Palloseuran takia, en itseni takia, en oman maineeni takia, olen pistänyt itseni peliin viisi vuotta. Nyt on niin tyhjä olo, että on parempi olla puhumatta enempää, ettei tule liian herkkä hetki, Laurikainen myönsi.

Lähde: https://fc.tps.fi