KTP nimitti entisen pelaajansa uudeksi päävalmentajaksi

KTP nimitti entisen pelaajansa uudeksi päävalmentajaksi

09.11.2018

KTP:n neuvottelut ensi kauden valmentajiensa kanssa tulivat toivottuun lopputulokseen. Ensi kaudella KTP:tä valmentaa uusi valmennustiimi, joka koostuu kahdesta uudesta ja yhdestä viime kaudella joukkuetta luotsanneesta valmentajasta.

Päävastuun KTP:n valmennuksesta ottaa Argo Arbeiter, 44, joka muistetaan vihreävalkoisten riveistä maaliahneena hyökkääjänä liki 20 vuoden takaa. KTP ja Arbeiter allekirjoittivat 2+1-vuotisen sopimuksen. Lisävuosi on seuran optiolla.

Argo Arbeiter oli keskeisessä roolissa, kun hän oli maaleillaan nostamassa KTP:tä Veikkausliigaan vuonna 1998. Hän edusti myös vuotta myöhemmin liigassa Kotkan TP:n nimellä esiintynyttä seuraa. Arbeiter lopetti pelaajauransa kauden 2011 jälkeen. Osin jo peliuransa aikana valmennustehtävissä aloittanut entinen hyökkääjä on valmentanut toistaiseksi vain Virossa. Hänen ansioluettelostaan löytyy valmennuspestejä muun muassa FC Leviadasta ja FC Florasta sekä viimeisimpänä Kalev Tallinnan ja Viron alle 19-vuotiaiden maajoukkueesta.

–Valmentajana Argo tunnetaan laaja-alaisesti hyvänä nuorten pelaajien kehittäjänä. Lisäksi hänellä hyvä näkemys nykyaikaisen jalkapallon vaatimuksista, KTP:n hallituksen jäsen Jukka Mustonen sanoo kotkalaisten sivuilla.

Valmennustiimiin liittyy uutena kasvona Indrek Zelinski, 43, joka valmensi viimeksi Viron pääsarjajoukkue Pärnu Vaprusia. Lisäksi hän on valmentanut Viron ikäkausimaajoukkueissa ja FC Levadiassa. Arbeiterin tapaan Zelinski omaa vankan peliuran, jonka aikana hän pelasi kaudella 2001 Veikkausliigaa FC Lahdessa sekä useamman kauden Viron pääsarjan lisäksi Tanskassa ja Ruotsissa.

KTP:n edustusjoukkueen valmennustiimissä jatkaa Ossi Virta, 30, jolle käynnistyy jo neljäs kausi kotkalaisseuran palveluksessa. Virran jatkaminen on jatkuvuuden kannalta merkittävä asia. Hiljattain Virta valittiin Vuoden taitovalmentajaksi Kaakkois-Suomessa.

Lähde: www.fcktp.fi