HIFK nousi Ykkösen kärkeen

21.5.2018

Ykkösessä pelattiin maanantaina täysi kierros. HIFK nappasi kauden ensimmäisessä Helsingin paikallisottelussa voiton ja KPV sekä EIF jatkavat tappioitta.

Kauden ainoat tappioitta aloittaneet joukkueet KPV ja EIF kohtasivat toisensa Kokkolassa. Molemmat jatkavat edelleen ilman tappioita, kun joukkueet jakoivat pisteet maalittomalla tasapelillä. HIFK ja Klubi 04 taistelivat Helsingin Ykkösen valtikasta ja HIFK oli vahvempi 2-0 (0-0)-numeroin. HIFK:n maalit viimeistelivät Nando ja Otto-Pekka Jurvainen.

JJK:n ja FF Jaron välisessä ottelussa maaleja nähtiin runsaasti, kun Jaro korjasi potin 5-3 (3-2)-voitolla. JJK aloitti ottelun räväkästi, kun se meni kahden maalin johtoon jo kuuden minuutin jälkeen Samu Suoraniemen ja Patrik Alaharjulan maaleilla. FF Jaro nousi vielä ensimmäisellä puoliajalla rinnalle ja ohi Toni Takamäen, Johan Brunellin ja Christopher Mandiangun maaleilla. Toisen puoliajan alussa Anthony Olusanya lisäsi pietarsaarelaisten johtoa ennen kuin Eeli Liukkonen nostatti JJK:n toiveita lisäajan kavennusmaalilla. Lopullisen niitin iski kuitenkin Seth Paintsil vielä loppuhetkillä.

AC Kajaani otti makoisan voiton kaadettuaan kotikentällään FC Hakan 2-0 (1-0). Lukas Brambilla avasi maalihanat ensimmäisellä puoliajalla ja Alberto Ramirez niittasi rankkarista kajaanilaisten toisen maalin. AC Oulu palasi voittojen tielle voittamalla kotonaan FC KTP:n 2-0 (1-0) Topi Järven osumilla.

HIFK nousi voitolla sarjakärkeen ja KPV sekä FF Jaro, EIF, AC Kajaani ja AC Oulu seuraavat perässä. JJK on edelleen ainoa joukkue, joka on voitoitta tämän kauden osalta.

Ykkönen jatkuu torstaina Hakan ja KPV:n välisellä ottelulla. Viides kierros täydentyy viikonvaihteessa.