Antti Niemi oululaisen jalkapalloilun Hall of Fameen

27.7.2011

Pitkän ja upean kansainvälisen uran maalivahtina luonut oululaislähtöinen Antti Niemi nimetään keskiviikkona oululaisen jalkapalloilun Hall of Fameen.

Niemi on yksi kirkkaasti menestyneimmistä Oulusta maailmalle ponnistaneista jalkapalloilijoista, ja häntä pidetään yleisesti Suomen kaikkien aikojen maalivahtina. OLS:n kasvatti pelasi ulkomailla ammattilaisena tanskalaisessa FC Kööpenhaminassa, skottiseuroissa Glasgow Rangersissa ja Heartsissa sekä Englannin kentillä Southamptonissa, Fulhamissa ja Portsmouthissa.

Suomessa Niemi voitti HJK:ssa Suomen mestaruuden ja edusti A-maajoukkuetta 67 ottelussa, mikä on ennätyksellinen määrä suomalaisista maalivahdeista. Vuonna 2004 Suomen vuoden jalkapalloilijaksi valitun Niemen pelaajaura maajoukkueessa päättyi vuonna 2007, mutta nykyään hän toimii Huuhkajien maalivahtivalmentajana.

Niemi on keskiviikkona paikan päällä Raatissa, kun AC Oulu kohtaa kotiottelussaan KPV:n. Ottelun alla hänelle ojennetaan Hall of Fame -diplomi sekä pelipallo.

Oululaisfutiksen Hall of Fameen valittavan jalkapalloihmisen perusteena on, että hän on jo päättyneen uransa aikana saavuttanut selkeän murtautumisen kansalliselle tasolle ja herättänyt toiminnallaan positiivista huomiota. Pelaaja, valmentaja tai toimihenkilö on myös saavuttanut A-maajoukkuetason tai päässyt ainakin lähelle sitä.

- Valittavat jalkapallopersoonat tunnetaan muualla Suomessa ja jopa ulkomailla. Tällä tavalla pyrimme tuomaan esille myös oululaista jalkapallohistoriaa. Samalla tuomme nuorille tutuiksi takavuosien oululaisia jalkapalloihmisiä, valintaraatiin kuuluva AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen valottaa AC Oulun sivuilla.

Malisen lisäksi raatiin kuuluivat AC Oulun urheilutoimenjohtaja ja pelaaja Mika Nurmela, OLS:n juniorivalmentaja Rauno Karjalainen sekä Kari Ansamaa oululaisesta Iltatähti-joukkueesta.

Oululaisen jalkapalloilun Hall of Fame:

Seppo Kilponen

Eero Virkkunen

Aki Lahtinen

Eelis Perttunen

Olli Köykkä

Seppo Pyykkö

Esko Kemi

Teppo Heikkinen

Miika Juntunen

Tapani Sahlström

Ville Nylund

Panu Toivonen

Juha Annunen

Antti Niemi

Lähde: www.acoulu.fi