(C) Kymppipaikka.fi

Veli Lampi lopettaa upean uransa

19.10.2017

Vaasan Palloseuran kapteeni Veli Lampi, 33, lopettaa uransa tähän kauteen.

Lampi on pohtinut päätöstään jo pitkään. Se on kypsynyt mielessä kauden mittaan, mutta kokenut pelimies kertoi asian joukkueelle ja seurajohdolle vasta tällä viikolla.

– Tämä ei ole äkkinäinen päätös. Minulla on ollut viime vuosina paljon fyysisiä vaivoja ja ne ovat lisääntyneet kausi kaudelta. Tämä kausi on tuntunut jo varhaisesta vaiheesta saakka vähän sellaiselta selviytymistaistelulta ja on täytynyt tehdä kompromisseja kompromissien perään, Lampi toteaa VPS:n sivuilla.

– Jos ennen odotti pelipäivää kuin viikon kruunua, nyt on pohtinut, että selviääkö treeniviikosta sinne peliin saakka. On pitänyt miettiä mihin voi osallistua ja mihin ei. Alkukaudesta kypsyttelin ajatusta ja jokin aika sitten tein päätöksen.

– Aluksi joka toinen päivä olin lopettamassa ja joka toinen en. Tuntui syylliseltä, että edes oli sellaisia ajatuksia. Päätöksen tehtyäni taakka putosi kuitenkin harteilta ja ajatusmalli muuttui siihen, että nyt voi ja pitää vain nauttia kauden lopusta täysillä, Lampi jatkaa.

Lammen upea ura pääsarjaura alkoi lähes 16 vuotta sitten Vaasan Palloseurassa. VPS:sta tie vei Helsinkiin HJK:n paitaan. Klubista ura urkeni ulkomaille ja hän pelasi niin Sveitsissä, Hollannissa kuin Ukrainassakin. A-maajoukkuepaidan Lampi puki päälleen yli 30 kertaa.

Ulkomailta Lampi palasi koti-Suomeen vuonna 2014. Kahden kauden ajan mies edusti jälleen HJK:ta ennen kuin hän siirtyi takaisin sinne, mistä ammattilaisura alkoi, Vepsuun.

Lähde: http://vepsu.fi