(C) Risto Oksanen

Veikkausliiga alkaa keskiviikkona - HJK mestarisuosikki

03.4.2019

Veikkausliigan kausi pyörähtää käyntiin keskiviikkona kahden ottelun voimin. Hallitseva mestari HJK lähtee kauteen ennakkosuosikkina.

Veikkausliigan päävalmentajille ja kapteeneille teettämässä kyselyssä HJK rankattiin ykkössuosikiksi. Viisi päävalmentaja ja neljä kapteenia nosti HJK:n mestarisuosikiksi. Tiukasti vanavedessä seurasi Honka, joka sai sekä päävalmentajilta että kapteeneilta neljä ääntä.

Päävalmentajien ja kapteenien mitaliveikkaukset:
HJK: 9-10-3
Honka: 8-7-4
Lahti: 2-0-1
SJK: 2-0-0
KuPS: 1-3-6
IFK Mariehamn: 1-0-1
Ilves: 0-2-1
RoPS: 0-1-1
Inter: 0-0-6

Päävalmentajia ja kapteeneita pyydettiin ennakoimaan myös eniten viime kaudesta otteitaan parantavaa joukkuetta. Peräti puolet kaikista päävalmentajista ja kapteeneista odottaa Interin parantavan eniten kaudesta 2018. Tämä on jo kolmas perättäinen kausi, jona Inter on kerännyt eniten mainintoja tässä tilastossa.

Eniten parantava joukkue:
Inter: 12
IFK Mariehamn: 4
FC Lahti: 3
SJK: 3
HIFK: 1

Kysyttäessä ennakkosuosikkia maalikuninkaaksi yksi pelaaja on ylitse muiden: FC Interin Filip Valencic, joka sai yhteensä yhdeksän mainintaa päävalmentajilta ja kapteeneilta. Valencic valittiin Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2017, jolloin hän pelasi PS Kemissä ja HJK:ssa. Yksi päävalmentajista otti vapauden kohdistaa valintansa toistaiseksi tuntemattomaan pelaajaan nimeltä ”HJK Hyökkääjä”.

Veikkausliigan maalikuningas:
Filip Valencic, FC Inter: 9
Luis Silva, FC Honka: 2
Borjas Martin, FC Honka: 1
Eetu Vertainen, HJK: 1
Marco Bueno, HJK: 1
Riku Riski, HJK: 1
HJK Hyökkääjä: 1
Aleksandr Kokko, RoPS: 1
Billy Ions, SJK: 1
Erik Törnros, FC Lahti: 1
Hampus Lönn, IFK Mariehamn: 1
Joonas Vahtera, HJK: 1
Lauri Ala-Myllymäki, Ilves: 1
Rasmus Karjalainen, KuPS: 1

Vastaajilta kysytiin myös näiden arvioita Veikkausliigan 2019 parhaasta pelaajasta ja joukkueelleen arvokkaimmasta pelaajasta. Valencic sijoittui kärkeen myös parasta pelaajaa kysyttäessä. Joukkueelleen arvokkaimman pelaajan kohdalla ei ole yhtä vahvaa ennakkosuosikkia. Eniten mainintoja (3) saivat KuPS:n Petteri Pennanen ja IFK Mariehamnin Daniel Sjölund.