VPS täydensi valmennustiimiänsä

VPS täydensi valmennustiimiänsä

09.12.2018

Vaasan Palloseura on tehnyt kaksivuotisen valmentajasopimuksen Christian Sundin kanssa.

Vaasasta kotoisin oleva Sund oli jo Viime kaudella mukana VPS:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä, mutta toimi pääasiassa VPS J Akatemian päävalmentajana.

Jalkapalloilijana Sund, 39, on varsin meritoitunut pelaaja, sillä häneltä löytyy tililtään yli 200 Veikkausliiga-ottelua ja niissä 15 maalia. Liigaurallaan hän edusti neljän kauden ajan VPS:aa, kauden verran HJK:ta, kolme kautta FC Lahtea ja kahden kauden ajan JJK:ta. Lisäksi hän on pelannut Ykkösessä, sekä ulkomailla Ruotsin ja Norjan sarjoissa.

Valmentajana Sund on luotsannut aiemmin muun muassa SJK:n ja Vasa IFK:n junioreita. Viime kaudella VPS J Akatemia pelasi nuorella joukkueella hienon kauden Kolmosessa ja nousi kauden päätteeksi Kakkoseen.

- Olen todella iloinen, että saimme Krisun mukaan edustukseen. Seurassa halutaan luoda valmentajapolkua tulevaa ajatellen ja Krisu on nyt ensimmäinen, joka tulee vanhimmasta päästä edustusjoukkueeseen. On tärkeää, että seuran sisältä löytyy osaavia valmentajia, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kommentoi.

Sund on kouluttautunut pitkälle Palloliiton valmentajakoulutuksissa ja ura luotsina on selkeässä nosteessa. Vepsun edustusjoukkuetta ajatellen on myös tärkeää, että Sund tuntee joukkueen toimintatavat jo menneen kauden ajalta.

Lähde: www.vepsu.fi