VPS:lle uusi maalivahti - Kokemusta Saksasta ja Puolasta

VPS:lle uusi maalivahti - Kokemusta Saksasta ja Puolasta

23.1.2019

Maalivahti Martin Kompalla on solminut sopimuksen Vaasan Palloseuran kanssa.

Saksassa syntynyt 26-vuotias maalivahti aloitti uransa Borussia Mönchengladbachin akatemiassa ja on sen jälkeen pelannut useissa saksalaisseuroissa. Kompallalla on vyöllään myös nuorten maaotteluita Puolan paidassa.

- Sukuni on alun perin Puolasta, mutta koen olevani enemmän saksalainen kuin puolalainen. Pelasin juniorivuoteni Mönchengladbachissa ja siirryin sieltä 2. Bundesliigan VfL Bochumin edustusjoukkueeseen. Viimeksi pelasin SV Straelenissa, joka on pienempi seura Saksassa. Sain siellä kuitenkin paljon pelejä ja se oli minulle hyväksi, kertoo Kompalla.

Vepsussa on käynyt tammikuun aikana näytillä useita maalivahteja. Kompalla harjoitteli joukkueen kanssa noin puolentoista viikon ajan. Lopulta Kompalla ja VPS solmivat yksivuotisen sopimuksen. Kompalla uskoo, että hänen syöttötaitonsa tekivät vaikutuksen Vepsun valmennukseen.

- Olen hyvä pelaamaan jalalla. Pelaan myös melko korkealla, joten pystyn katkaisemaan vastustajan läpisyötöt. Olen siis hyvin moderni maalivahti, sanoo Kompalla.