UL: Veikkausliiga valmistelee ylimääräistä kokousta TamU:n ja RoPSin erottamiseksi

24.3.2011

Veikkausliiga on aloittanut valmistelut ylimääräisen jäsenkokouksen koolle kutsumiseksi käsittelemään Tampere Unitedin ja Rovaniemen Palloseuran mahdollista erottamista Veikkausliigasta. Asiasta kertoo Urheilulehden verkkosivut.

Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen pyytää liigaseuroilta torstai-iltaan kello 18.00 mennessä vastauksen siihen, onko liigaseurojen mielestä tarvetta kutsua koolle ylimääräinen kokous päättämään "pykälän 3. soveltamisesta". Tiedustelussa mainitun 3. pykälän perusteella yhdistyksen jäsenseura voidaan jäsenkokouksen päätöksellä erottaa, jos se on toiminnallaan  vahingoittanut yhdistyksen mainetta.

Lehtisen tiedustelussa ei mainita mitään seuraa nimeltä, mutta Urheilulehden tietojen mukaan kolmospykälän mahdollinen soveltamistarve kohdistuu kahteen seuraan - Tampere Unitediin ja Rovaniemen Palloseuraan. Tampere Unitedin epäillään ottaneen vastaan 250 000 euron sijoituksen Veikkausliigaa ravistelevan vedonlyöntiskandaalin yhteydessä pidätetyltä singaporelaiselta liikemieheltä Wilson Raj Perumalilta. Poliisi on puolestaan vanginnut tai pidättänyt skandaalin aikana yhdeksän RoPSin ulkomaalaista pelaajaa osallisuudesta otteluiden ja ottelun sisäisten tapahtumien järjestämiseen. Tutkinnan alla on tiettävästi kymmenkunta RoPSin viime kauden Ykkösen ja tämän kauden Liigacupin ottelua.

Lähde: www.urheilulehti.fi