(C) Rene Luhtala, SJK

SJK:n valmennusryhmä kasassa

10.11.2017

SJK:n uutena päävalmentajana kaudelle 2018 aloittaa Tommi Kautonen on valinnut taustaryhmänsä tulevaksi kaudeksi. 

Kaikki valmentajat ja taustaryhmän jäsenet on päävalmentaja Kautosen valitsemia ja hän vastaa siihen tulevista tehtävien muutoksista tai lisäyksistä.

Kautosen apuna jatkaa loppukauden 2017 vastuuvalmentajana toiminut Brian Page, joka tuo toimintaan jatkuvuutta. Hän tuntee pelaajat edustusjoukkueesta Akatemiaan sekä koko seuran. Hän on siten pelillisestikin mukana luomassa jatkumoa SJK:n historian ja tulevaisuuden välille. Page jättää tehtävänsä SJK Akatemiassa ja keskittyy täysipäiväisesti tehtäviin edustusjoukkueen valmentajana. Pagen apurina tähän asti toiminut Toni Lehtinen, jatkaa niin ikään edustusjoukkueessa hyökkääjävalmentajana, mutta toimii valmennustehtävissä myös Akatemian puolella.

Uutena valmennusryhmään tulee mukaan Paraisilta kotoisin oleva 49-vuotias Stefan Strömborg. Hän on UEFA Pro -koulutuksen saanut jalkapallovalmentaja, joka on erikoistunut fysiikkapuoleen. Strömborg on toiminut Suomen Palloliiton fysioterapian ja fysiikkavalmennuksen kouluttajana. Hän on ollut muun muassa päävalmentajana Ykkösessä EIF:ssä ja Kakkosessa ÅIFK:ssa sekä apuvalmentajana Veikkausliigassa IFK Mariehamnissa, TPS:ssä ja juniorivalmennuksessa FC Interissä. Peliurallaan hän pelasi ammattilaisena Veikkausliigassa ja Ruotsissa GIF Sundsvallin paidassa.

SJK:ssa Strömborg ottaa vastuulleen erityisesti kunto- ja fysiikkavalmennuksen sekä osallistuu päivittäiseen valmennustyöhön valmennusryhmän osana. Hän vastaa kunto- ja fysiikkavalmennuksesta myös SJK Akatemian osalta. Koulukunnaltaan hän edustaa kuuluisan hollantilaisvalmentaja Raymond Verheijenin näkemyksiä, joihin luottaa modernissa kuntovalmennuksessa ja loukkaantumisten ehkäisemisessä myös monet maailman suurseurat.

Tommi Kautosen johtamaan edustusjoukkueen valmennusryhmään kuuluu lisäksi maalivahtivalmentaja Luis Fernando da Silva sekä joukkueenjohtaja ja huoltaja Pekka Lehtinen.

Lähde: www.sjk2007.fi