SJK:lle espanjalaisvalmentaja

SJK:lle espanjalaisvalmentaja

02.6.2017

SJK:n hallitus kokoontui torstaina ja teki päätöksen irtisanoa Sixten Boström päävalmentajan tehtävistä. Uudeksi päävalmentajaksi nousee espanjalainen Manuel Roca.

Samalla SJK:n valmennusryhmässä mukana olleet fysiikkavalmentaja Jaakko Nevanlinna ja mentaalivalmentaja Antti Peltonen irtisanottiin. Muu valmennus- ja taustaryhmä jatkaa.

- Tämä oli ikävä päätös, joita joskus urheilussa joudutaan tekemään. Haluan kiittää kaikkia kolmea tähänastisesta panoksestaan ja toivomme seurana heille hyvää jatkoa, sanoo SJK:n puheenjohtaja Raimo Sarajärvi seuran sivuilla.

- Päävalmentajan osalta otan itse seurajohtajana vastuun siitä, että emme pystyneet rakentamaan hänen tuekseen mahdollisimman nopeasti valmennustiimiä. Jo pidempään mukana olleiden Jaakko Nevanlinnan ja Antti Peltosen osalta halusimme että valmennustiimin jäsenet ovat aina paikan päällä ja tämä ei heidän kohdallaan ollut mahdollista, jatkaa Sarajärvi.

SJK:n uutena päävalmentajana aloitti jo perjantaina, espanjalainen Manuel Roca, joka on aiemmin toiminut valmentajana Espanjassa, Kyproksella ja Kreikassa. Hänellä on UEFA Pro-lisenssi ja hän puhuu äidinkielensä lisäksi englantia ja kreikkaa.

Hän on entinen ammattilaisjalkapalloiilja, joka on edustanut muun muassa Real Madridia, Villarreallia ja Kreikan pääsarjan Panthrakikosia. 41-vuotias Roca siirtyy SJK:n päävalmentajaksi tämän kauden loppuun kattavalla sopimuksella. SJK palkkaa seuralle lisäksi uuden fysiikkavalmentajan, joka pyritään saamaan mukaan maajoukkuetauon aikana.

- Olimme kartoittaneet valmennustiimiin uusia jäseniä ja meillä oli useita vaihtoehtoja valmennusryhmään. Olimme tehneet kartoitustyötä jo puolitoista kuukautta. Rocaa olimme tuomassa tänne aluksi vahvaksi kakkosvalmentajaksi Boströmille sekä tulevien vuosien päävalmentajaksi. Nyt tätä päätöstä kuitenkin aikaistettiin, kertoo SJK:n puheejohtaja Raimo Sarajärvi.

- Roca on nähnyt nyt kaksi SJK:n peliä livenä sekä kaikki kauden ottelut nauhalta. Hän on tehnyt tarkat analyysit joukkueen pelistä sekä ongelmakohdista, joten hallituksen päätös palkata hänet päävalmentajaksi on tehty harkiten, päättää Sarajärvi.

Roca on jo tutustunut joukkueeseen ja vetänyt joukkueelle harjoitukset. Hän toimii päävalmentajana lauantaina, kun SJK kohtaa OmaSp Stadionilla FC Interin.

Lähde: www.sjk2007.fi