RoPS yllätti HJK:n

14.8.2017

RoPS aiheutti HJK:lle sen kauden ensimmäisen vierastappion. FC Lahden tappiottomien otteluiden putki sai sen sijaan jatkoa.

RoPS haki makoisat vieraspisteet kaatamalla HJK:n vieraskentällä 1-0. Ottelun ainokaisen viimeisteli 68. minuutilla Emeka Friday Eze. Tappio päätti HJK:n 15 ottelun peräkkäisten tappiottomien otteluiden sarjan ja oli HJK:n kauden ensimmäinen kotitappio. Edellisen kerran HJK hävisi 6.5. FC Lahti haki vieraspisteet Vaasasta 2-0-voitolla. Samalla lahtelaisten tappiottomien otteluiden sarja kasvoi jo 15 ottelun mittaiseksi.

Ilves nousi sarjassa kolmanneksi nousemalla kahdesti tappioasemasta ja korjasi lopulta 4-3-voiton. Ilveksen tuore vahvistus Marius Noubissi tuli tauolla kentälle ja iski kaksi maalia toisella puoliajalla. KuPS joutui tunnustamaan IFK Mariehamnin paremmakseen 2-1-numeroin ja SJK haki pisteet Interin vieraana 1-0-voitolla. Lauantaina JJK otti kauden toisen voittonsa kaadettuaan PS Kemin Vaajakoskella 2-1.

HJK johtaa sarjaa kahdeksan pisteen erolla Lahteen ja Ilves seuraa neljä pistettä Lahtea perässä. Ilveksen takana joukkueet ovat kuitenkin tiukassa nipussa, sillä Ilves, KuPS, VPS, SJK ja IFK Mariehamn ovat kaikki neljän pisteen sisällä. Häntäpäässä JJK on viiden pisteen päässä HIFK:sta.