RoPS:lle kanadalaisvahvistus

RoPS:lle kanadalaisvahvistus

13.7.2017

Kanadalainen Charlie Trafford, 25, ja Rovaniemen Palloseura ovat allekirjoittaneet loppukauden mittaisen pelaajasopimuksen. Sopimuksessa on mukana molemminpuolinen optio ensi kaudesta.

Trafford palaa Veikkausliigaan reilun vuoden tauon jälkeen. Calgaryssa syntynyt, 192-senttinen keskikenttämies muutti ensimmäisen kerran Suomeen ja IFK Mariehamniin syksyllä 2013.

Maarianhaminan ja Turun Palloseuran jälkeen Trafford vaihtoi keväällä 2014 Kuopion Palloseuraan. Välittömästi samana vuonna hänet valittiin KuPS:n parhaaksi pelaajaksi.

Seuraavalla kaudella koettiin Traffordin todellinen läpimurto kansainvälisillä kentillä. Hän debytoi Kanadan maajoukkueessa, ja KuPS-sopimuksen päätyttyä hänet kiinnitettiin Puolan pääsarjassa pelaavaan Korona Kielceen.

- Charlie oli meille turvallinen valinta. Hänellä on edelleen tuore muistikuva Veikkausliigasta, ja itsekin muistan hänet erittäin hyvin varsinkin Kuopion ajoilta, RoPS:n päävalmentaja Juha Malinen sanoo RoPS:n sivuilla.

- Me tarvitsimme keskikentälle pelaajaa, joka voittaa palloja, on intensiivinen työntekijä ja pystyy hallitsemaan isoa aluetta. Tarvitsimme myös pelaajaa, joka toisi intohimoa ja voittamisen kulttuuria tähän joukkueeseen.

Traffordin myötä Rovaniemen Palloseura saa keskikentälle kaivattua kokemusta sekä myöskin fyysistä kokoa ja pallovarmuutta. Hän on omimmillaan keskikentän box-to-box -tyylinen, laajalla alueella töitä tekevä pelaaja.

Trafford on edustuskelpoinen jo RoPS:n seuraavassa ottelussa FC Lahtea vastaan.

Lähde: www.rops.fi