RoPS:lle kaksi kovaa hankintaa

RoPS:lle kaksi kovaa hankintaa

05.2.2019

Veikkausliigassa pelaava RoPS on tehnyt kaksi kovaa pelaajahankintaa tulevalle kaudelle.

Rovaniemen Palloseurasta vuosi sitten Ranskan pääsarjan SM Caeniin myyty Timo Stavitski, 19, palaa Napapiirille. RoPS ja SM Caen ovat sopineet heinäkuun puoliväliin ulottuvasta lainasopimuksesta.

Tuulennopeaa Timo Stavitskia pidetään yhtenä lupaavimmista suomalaisista jalkapalloilijoista. Poikkeukselliset nopeusominaisuudet omaava Stavitski kiinnitti RoPS-aikanaan useammankin eurooppalaisen pääsarjaseuran huomion.

Lopulta Stavitskin kohteeksi valikoitui Luoteis-Ranskassa sijaitseva MS Caen. Caenille Stavitski on tulevaisuuden projekti. Hänet kiinnitettiin seuraan välittömästi viiden vuoden sopimuksella.

Viime syyskuussa Stavitskin matka jatkui lainasopimuksella Kroatian pääsarjan NK Osijek.

- Meidän ajatuksena kaudelle 2018-2019 lähdettäessä oli, että saisin vain pelata mahdollisimman paljon, Stavitski kertoo.

- Peliminuuttien ei tarvitsisi välttämättä tulla Caenissa, mutta kaiken tekemisen tulisi valmistaa minua Caenia varten. Meillä on sopimusta vielä monta vuotta jäljellä.

Espanjan Álavassa syntynyt keskikenttämies Sergio Llamas, 25, siirtyy Rovaniemen Palloseuraan. RoPS:n ja Deportivo Alavésin kasvatti Llamaksen sopimus kattaa kauden 2019 loppuun. Llamas saapui Rovaniemelle jo maanantai-iltana.

Sergio Llamas on vahvan espanjalaisen jalkapallokoulun kasvatti. Hän debytoi Deportivo Alavésin reservijoukkueessa syksyllä 2012, ja Segunda Divisiónissa pelaavaan edustusjoukkueeseen hänet nostettiin pari kautta myöhemmin. Heti seuraavana vuonna hän jo julhli Alavésisn mukana nousua LaLigaan.

Viime kausi Llamasilla päättyi lainasopimukseen Secunda Division B:ssä pelaavaan Real Unióniin. Vielä kesällä hän oli jatkamassa uraansa Japanissa, mutta siirto kariutui viisumiongelmiin. Napapiirille Llamasin tie kävi osittain Antonio Regueron kontaktien kautta.

- Sergio on monikäyttöinen keskikenttäpelaaja, joka on parhaimmillaan kasin roolissa, mutta pystyy ottamaan myös hyökkäävämpää tai sisällä pelaavan laiturin roolia, RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela kuvailee.

Lähde: www.rops.fi