RoPS:lle avaustappio - HJK taipui kotonaan

03.5.2018

Veikkausliigassa pelattiin hyvin mielenkiintoinen torstain kierros. Kärkijoukkue RoPS taipui FC Hongalle ja HJK hävisi kotonaan FC Lahdelle. Voittoihin ylsivät myös Ilves, KuPS, VPS ja IFK Mariehamn.

RoPS ei ollut hävinnyt peliäkään eikä päästänyt maalia ennen illan kamppailua Honkaa vastaan. Kaikki näytti rovaniemeläisten kannalta hyvältä vielä vartti ennen loppua, kun joukkue johti peliä Lassi Lappalaisen maalilla. Lopulta Honka nousi rinnalle ja ohi Macoumba Kandjin 76. minuutilla tekemällä maalilla ja Youness Rahimin lisäaikaosumalla. Voitto oli samalla Hongalle kauden ensimmäinen.

FC Lahti haki makoisan 2-1 (1-0)-voiton HJK:n vieraana. Artjom Dmitrijev vei lahtelaiset ensimmäisellä puoliajalla johtoon, mutta Akseli Pelvas tasoitti toisen puoliajan alkajaisiksi. Teemu Jäntti oli lopulta lahtelaisten sankari viimeistelemällä voittomaalin.

KuPS ei hätkähtänyt Vahid Hambon avausmaalia, kun se nousi tappioasemasta 3-1 (1-1)-voittoon SJK:n vieraana. Rasmus Karjalainen nosti kuopiolaiset tasoihin ja johtoon ja loppulukemat niittasi Urho Nissilä.

Vierasvoittoon ylsi myös Ilves, joka kukisti FC Interin Lauri Ala-Myllymäen maalilla 1-0 (1-0). VPS nappasi 3-1 (2-0)-kotivoiton PS Kemistä. Kotijoukkueen maaleista vastasivat Sebastian Strandvall, Fabrice Gatambiye sekä Ibrahima Gueye. PS Kemin maalin viimeisteli Juho Mäkelä. IFK Mariehamn nousi tappioasemasta 3-2 (1-1)-voittoon TPS:aa vastaan. Mika Ääritalo vei TPS:n johtoon, mutta IFK nousi johtoon Simon Silverholtin sekä kahdella Robin Sidin maalilla. Ääritalo viimeisteli illan toisen osumansa vielä viime hetkillä, mutta kiri ei riittänyt pistesaaliiseen Ahvenanmaalta.

Sarjassa RoPS pitää edelleen kärkipaikkaa ja perässä seuraavat HJK, KuPS ja FC Lahti. PS Kemi tipahti hännille.