Riihilahdesta Sonera Stadiumin toimitusjohtaja

15.3.2011

Sonera Stadiumia hallinnoiva Helsinki Stadium Management Oy on nimittänyt Aki Riihilahden yhtiön toimitusjohtajaksi.

HJK:n liigajoukkueen keskikenttäpelaaja Riihilahti on toiminut yhtiön kehitysjohtajana vuoden 2009 lopulta lähtien, jolloin HSM Oy siirtyi kokonaisuudessaan HJK omistukseen.

- Tavoitteena on ollut muuttaa stadion monipuoliseksi tapahtuma-areenaksi infraltaan, toiminnoiltaan ja päivittäiseltä palvelutarjonnaltaan. Pystymmekin jo tarjoamaan kauniissa ympäristössä keskellä Helsinkiä monipuolisia ja urheiluopistotasoisia palveluita huippu-urheilun, liikunnan, hyvinvoinnin ja yrityspalveluiden sektoreilla, Aki Riihilahti sanoo HJK:n sivuilla.

Sonera Stadiumin toimitusjohtajaksi nimitetty Riihilahti jatkaa päätoimisesti edelleen HJK:n liigajoukkueen keskikenttäpelaajana.

Töölön jalkapalloareenan omistaa lähes kokonaan Helsingin kaupungin kiinteistöyhtiö Helsinki Stadion Oy, jolla on 84,5% osakkeista ja 97 % äänivallasta. Muita omistajia ovat yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt, joilla on mm. toimisto-osakkeita ja aitioita.

Helsingin kaupunki on vuokrannut areenan Helsinki Stadion Management Oy:lle (HSM Oy), jonka omistaa HJK Oy. Oman toimensa ohella HSM Oy:n toimitusjohtajan tehtäviä aikaisemmin hoitanut Kari Haapiainen jatkaa normaalisti HJK Oy:n toimitusjohtajan tehtävissä.

Lähde: www.hjk.fi