Palloliitto ja Veikkausliiga uuteen sopimukseen

17.3.2011

Veikkausliiga ja Palloliitto ovat solmineet uuden sopimuksen, jolla suomalaista huippujalkapalloilua viedään eteenpäin seuraavat vuodet. 3+2-vuotinen sopimus sisältää runsaasti elementtejä, jotka tiivistävät Palloliiton ja Veikkausliigan yhteistyötä entisestään.

Veikkausliigan toimitusjohtaja Timo Marjamaa on tyytyväinen nyt allekirjoitettuun sopimukseen. Marjamaan mukaan sopimus vahvistaa merkittävästi liiton ja liigan välistä yhteistyötä ja laivaa ohjataan näin yhdessä samaan suuntaan.

- Tämä on erittäin hyvä sopimus ja siihen sisältyy myös ristikkäistä hallinnollista toimintaa, mikä tarkoittaa sitä että sekä Palloliitto että Veikkausliiga avaavat omia päätäntäelimiään toisilleen ja muodostamme myös yhteisiä päätöksentekoelimiä. Tämän kautta tiedonvaihto on entistä tiiviimpää ja kokonaisymmärrys asioista varmasti paras mahdollinen. Kumpikaan ei aja omia päämääriään, vaan toimimme yhteistyössä yhteisen hyvän eteen, Marjamaa sanoo.

- Neuvottelujen aikana tuli jo selväksi, että olemme liiton kanssa täysin samassa veneessä. Sopimuksen myötä lähennymme selkeästi toisiamme entistä tiiviimmin ja yleisesti ottaen yhteistyö ottaa aimo harppauksen eteenpäin.

Molemmat osapuolet korostavat nimenomaan yhteistä tekemistä yhteisen päämäärän hyväksi.

- Sopimus tukee liiton ja liigan strategiatyötä. Yhteinen päätöksenteko tiivistyy entisestään. Tämä näkyy esimerkiksi ristiin edustuksina johtavissa päätöksentekoelimissä, Palloliiton puheenjohtaja Sauli Niinistö painottaa.

Veikkausliigan puheenjohtaja Lasse Lehtinen muistuttaa, että useamman vuoden mittainen sopimus on koko suomalaisen jalkapalloilun edun mukaista.

- Tämän uuden sopimuksen solmiminen tähtää vähän kauemmaksi ja palvelee kaikkea suomalaisessa jalkapalloilussa. Ahtaassa taloudellisessa tilanteessa pitää olla lisäksi luova ja se on helpompaa kun tehdään pitkiä sopimuksia, Lehtinen muistuttaa.

Sekä puheenjohtaja Lehtinen että toimitusjohtaja Marjamaa korostavat sopimusneuvottelujen hengen olleen poikkeuksellisen positiivinen ja yksituumainen.

- Hyvässä hengessä sopimus syntyi ja käytännön kysymyksissäkin päästiin ratkaisuun varsin helposti. Meillä on selkeästi yhteinen päämäärä, toimimme rakkaudesta lajiin, Lehtinen linjaa.

- Pitkä sopimus on hyvä, se antaa työrauhaa. Todella hyvässä hengessä tämän saimme kasaan, uusi sopimus tiivistää yhteistyötoimintaa monella rintamalla, Marjamaa vahvistaa.

Seuratoiminnan elinvoimaisuus ja laadukas tekeminen ovat tulevaisuuden painopisteistä.

- Liiton ja liigan yhdessä määrittelemät lisenssimääräykset antavat seuratoiminnalle yhteiset minimistandardit. Molempien osapuolten on kaikin keinoin huolehdittava näiden standardien ja aikataulujen noudattamisesta. Vasta sen jälkeen pystymme kehittämään toimintaa laadullisesti seuraavalle tasolle, Palloliiton toimitusjohtaja Kimmo J. Lipponen huomauttaa.

Yhteistyö näkyy alkavalla kaudella myös Miesten Ykkösessä.

- Liiga on jatkossa myös mukana Ykkösen markkinoinnissa, Lipponen kiittelee.

Lähteet: www.veikkausliiga.com, www.palloliitto.fi