PS Kemin seuraikoni lopettaa

PS Kemin seuraikoni lopettaa

03.8.2017

Yksi PS Kemin seuraikoneista, seuraa Kakkosesta Veikkausliigaan nostamassa ollut laitapuolustaja, Aleksi Räihä joutuu päättämään peliuransa vammakierteen pakottamana. 

Tällä kaudella 31-vuotias Räihä on pystynyt pelaamaan vain yhden Veikkausliigapelin 4. heinäkuuta vieraissa FC Lahtea vastaan.

Räihä on kärsinyt loukkaantumisista koko 15 vuotta kestäneen peliuransa. Hän on saanut pelata ilman loukkaantumisia vain yhden kokonaisen kauden. Tällä kaudella Räihä on kärsinyt kahdestakin vammasta.

– Talvella ensimmäisissä treeneissä vääntyi vasemman jalan polvi. Harmittaa todella paljon, sillä viime pelikauden jälkeen ylimenokausi sujui hyvin ja olin talvella todella hyvässä kunnossa.

Lisäharmia Räihälle on aiheuttanut rikkoutunut oikean jalan nilkka.

– Kaikki tämä sai minut kypsymään ajatukseen peliuran lopettamisesta, sillä toistaiseksi en pysty pelaamaan.

Laitapuolustajan tontille Räihä siirtyi kaudella 2013 brittivalmentaja Tommy Taylorin istuttamana. Sitä ennen hän pelasi niin keskikentällä kuin hyökkäyksessäkin.

– Siirto oli onnistunut. Sen jälkeen olen nauttinut pelaamisesta entistä enemmän, Räihä toteaa.

Viime kausi Räihällä meni piloille olkapäävamman ja jalkaterän murtumisen vuoksi. Loppukaudesta hän pystyi pelaamaan 12 liigaottelussa. Olkapäävamma tuli jo kaudella 2015 Ykkösessä ja jalkaterä murtui kauden 2016 alussa muutaman ottelun jälkeen. Räihä kertoo olevansa kypsä jatkuviin loukkaantumisiin.

– Oikealta puolelta taitaa olla jokainen nivel käyty läpi vammojen muodossa.

Tähän saakka Räihä on ollut harvinaisen sinnikäs ja on kuntouttanut itsensä jokaisen vamman jälkeen täyteen iskuun.

– Siitä olen ylpeä, että olen jaksanut tehdä paluun kerta toisensa jälkeen, mikä ei ole ollut helppoa. Eikä ole ollut mukava katsoa sivusta kun muut treenaa, kun itselläkin on ollut hirveä polte päästä kentälle.

Lopettamispäätöksen Räihä teki itse.

– Vammoista kyllä toipuu, mutta kun ne alkoivat mennä henkiselle puolelle, täytyy säästää itseään ja perhettään.

Räihä ei kuitenkaan täysin sulje – eikä halua sulkea – pois mahdollisuutta pelikentille paluuseen jossain vaiheessa.

– Täytyy kuntouttaa itsensä ensin ja katsoa tilannetta sitten. Millä tasolla ja missä roolissa olen mukana, on toinen asia. Jalkapallo on kuitenkin minulla verissä.

Räihä on kemiläisen FC-88:n kasvatteja. Urallaan hän edustanut PS Kemin lisäksi myös KPT-85:ttä, TP-47:ää ja porvoolaista FC Futuraa.

Lähde: www.pskemi.fi