Lapin Kansa: Uudet pidätykset johtivat Kiistalan eroon – nimet selvillä

23.3.2011

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala jätti eroanomuksen heti, kun kuuli uusista kiinniotoista jalkapallon vedonlyöntiskandaaliin liittyen.

Lapin Kansan tietojen mukaan poliisi on hakenut tänään kuulusteluihin neljä Rovaniemen Palloseuran edustusjoukkueen pelaajaa. Kiinniotetut pelaajat ovat sambialaiset Stephen Kunda, Godfrey Chibanga ja Francis Kombe sekä georgialainen Valter Khorguashvili. Pelaajat haettiin aamupäivällä RoPSin omistamasta kiinteistöstä Rovaniemellä.

RoPSin puheenjohtaja Risto Niva vahvisti Lapin Kansalle, että kyseessä ovat Kunda, Chibanga, Kombe ja Valter Khorguashvili.

– Sen jälkeen kun poliisi oli hakenut neljä pelaajaa kuulusteluihin, RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala jätti eroanomuksen omasta aloitteestaan, Niva kertoi.

Samalla puheenjohtaja Niva vahvisti, että kaikkien jalkapallon vedonlyöntijupakkaan liittyvien pelaajien sopimukset irtisanotaan.

– Lähdemme siitä, ettei yksikään jupakkaan sekaantunut pelaa tulevan kauden edustusjoukkueessa, Niva kertoi.

Tänään tehdyt kiinniotot liittyvät jalkapallon vedonlyöntiskandaaliin, missä on jo aiemmin vangittu todennäköisin syin epäiltyinä viisi RoPSin edustusjoukkueen pelaaja sekä singaporelainen mies.

Kaksi viikkoa sitten jutussa vangittiin RoPS-pelaaja Christopher Musonda ja lukuisiin vedonlyöntihuijauksiin yhdistetty singaporelainen Wilson Raj Perumal.

Viime viikolla Lapin käräjäoikeus vangitsi Chanda Mwaban, Nchimunya Mweetwan, Chileshe Chibwen ja Pavle Khorguashvilin.

Aiemmin vangittuja RoPSin pelaajia epäillään lahjuksen ottamisesta elinkeinotoiminnassa, mistä voi saada sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Lähde: www.lapinkansa.fi