Ilves-tähti pitkään jatkosopimukseen

Ilves-tähti pitkään jatkosopimukseen

16.8.2018

Ilvestä kahden kauden ajan edustanut 23-vuotias toppari Baba Mensah jatkaa seurassa vuoteen 2021 asti.

Ghanassa syntynyt Mensah siirtyi Ilvekseen heinäkuussa 2017 puolentoista vuoden sopimuksella. Sitä ennen hän pelasi kotimaansa pääsarjassa Inter Allies -seurassa. Aiemmin urallaan hän on pelannut myös Ruotsin pääsarjaseura Häckenissa sekä Tanskan pääsarjaseura Viborgissa. Mensah on myös edustanut Ghanaa nuorten maajoukkueissa sekä yhdessä aikuisten maaottelussa.

Ensimmäisellä Ilves-kaudellaan Mensah pelasi 15 Veikkausliiga-ottelussa ja teki lähtemättömän vaikutuksen etenkin kaksinkamppailuvoimallaan. Kausi 2018 piti olla hänelle ensimmäinen kokonainen kausi keltavihreiden puolustuksen avainhahmona. Talven aikana kasvaneet odotukset kuitenkin murenivat helmikuussa, kun isokokoinen toppari kärsi vakavan polvivamman, joka vaati leikkaushoitoa. Kuntoutus jatkunee pitkälle syksyyn kauden päättymisen yli.

Mensah on tehnyt määrätietoisesti töitä täyden pelikunnon saavuttamiseksi. Uusi kolmivuotinen sopimus antaa hänelle työrauhan palata pelikentille entistä ehompana.

– Baba osoitti viime vuonna olevansa vahva pelimies ja hän on kotiutunut hienosti joukkoomme. Muitakin mahdollisuuksia hänelle olisi ollut tarjolla, mutta Tampere oli nimenomaan ykkösvaihtoehto. Hienoa, että saimme ehdot sovittua ja luotua hyvän kokonaispaketin vuosiksi eteenpäin, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss iloitsee seuran sivuilla.

Ilveksen maalivahtiosasto täydentyy lupaavalla Matias Riikosella. Vuonna 2002 syntynyt Riikonen on toiminut U16-maajoukkueen kapteenina. Nuori talentti saapuu Tampereelle vapaalla siirrolla MYPA:sta. Myllykoskella Riikonen on tällä kaudella ehtinyt pelata kolme ottelua miesten Kakkosta. Sopimus Ilveksen kanssa on 2+2 -vuotinen. Ilveksen ja poikamaajoukkueiden maalivahtivalmentaja Mikko Kavénin opissa Riikosesta koulitaan seuraavaksi liigatason veräjänvartijaa.

Lähde: https://ilvesedustus.fi/