Ilvekselle kova paluumuuttaja

Ilvekselle kova paluumuuttaja

22.11.2018

Emile Paul Tendeng on jälleen Ilveksen pelaaja.

Kaudet 2016-17 tupsukorvia edustanut senegalilaistaituri kävi pelaamassa kuluneen kauden SJK:ssa, mutta hän palaa nyt Tampereelle kahden vuoden sopimuksella. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja valittiin debyyttikaudellaan Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi ja saman vireen odotetaan jatkuvan.

Tendengin ominaisin pelipaikka löytyy joko hyökkääjän alapuolelta pelintekijänä tai molempijalkaisena jommaltakummalta laidalta. Ura käynnistyi Casa Sport -seurassa, jossa nuori lupaus voitti tulokaskaudellaan Senegalin maalikuninkuuden 2010. Sitä seurasi liiga- ja cup-mestaruudet sekä ensimmäinen maajoukkuekutsu. Vuoden 2013 lainapesti Romanian pääsarjassa jäi lyhyeksi Vaslui-seuran talousvaikeuksien vuoksi ja mies palasi kotimaahansa. Kausi 2015-16 kului AS Douanesissa, kunnes Tendeng jäi onnistuneesti Ilveksen haaviin.

Kahden vuoden sopimuksella tupsukorviin tammikuussa 2016 liittynyt senegalilainen hurmasi tulokaskautensa aikana koko yleisön. Tendeng valittiin Veikkausliigan parhaaksi pelaajaksi, parhaaksi keskikenttämieheksi ja hän antoi eniten maalisyöttöjä (8). Maalejakin syntyi kunnioitettavat seitsemän kappaletta. Näyttävistä harhautuksista ja millintarkoista syötöistä tunnettu Tendeng pystyi taianomaisilla suorituksillaan ratkaisemaan tiukkoja pelejä ja sai nopeasti lempinimen Tammelan Taikuri.

Kaudella 2017 hän kärsi pienistä loukkaantumisista, mutta pelasi silti 21 ottelua ja teki niissä yhden maalin sekä syötti kolme. Kaulaan ripustettiin Veikkausliigan pronssimitali. Usean seuran kiinnostus oli herännyt ja SJK kaappasi miehen riveihinsä. Päättyneellä sesongilla Tendeng merkkautti 24 liigaottelussa tililleen kaksi maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Nyt on kuitenkin aika palata kotiin ja 25-vuotias Tammelan Taikuri edustaa jälleen keltavihreitä kauden 2020 loppuun asti.

Ilveksellä on tällä hetkellä kasassa 24 pelaajasopimusta.

Lähde: https://ilvesedustus.fi