HJK nousi Veikkausliigan kärkeen

HJK nousi Veikkausliigan kärkeen

22.5.2018

Veikkausliigassa pelattiin viisi ottelua tiistaina. HJK sai revanssin Interistä cupin finaalista ja voittoihin ylsivät myös Ilves, KuPS ja FC Lahti.

HJK ei antanut Interin yllättää tällä kertaa itseään, vaan otti kotikentällään selvän 3-0 (0-0)-voiton. Joao Klauss osui kahdesti ja Filip Valencic kertaalleen.

PS Kemi vaikeudet jatkuivat, kun se pelasi kahdeksannen peräkkäisen voitottoman ottelunsa taipuen Ilvekselle 0-2 (0-1). Ilvekseltä onnistuivat Marius Noubissi sekä Lauri Ala-Myllymäki.

FC Lahden vahva vire sai jatkoa Kuhnureiden hakiessa täyden pistepotin IFK Mariehamnin vieraana 2-1 (1-0)-voitolla. Artjom Dmitrijev iski lahtelaisten maalin, mutta Aleksei Kangaskolkka tasoitti rankkarista toisen puoliajan alussa. Stenion osuma kuitenkin ratkaisi pisteet lahtelaisille.

KuPS haki voiton Vaasasta kaataessaan VPS:n 2-0 (1-0) Ilmari Niskasen ja Rasmus Karjalaisen maaleilla. TPS:n tehottomuus sai jatkoa turkulaisten tasatessa pisteet maalittomalla tasapelillä FC Hongan kanssa.

Voitolla HJK nousi sarjan piikkipaikalle ja KuPS sekä RoPS seuraavat kahden pisteen päässä, mutta RoPS:lla on yksi ottelu enemmän pelattuna. FC Lahti on neljätenä neljä pistettä HJK:ta jäljessä, mutta pelin vähemmän pelanneena. Hännillä jatkaa PS Kemi.

Veikkausliiga jatkuu lauantaina täydellä kierroksella.

Veikkausliigan tulokset 22.5.
HJK-FC Inter 3-0 (0-0)
PS Kemi-Ilves 0-2 (0-1)
TPS-FC Honka 0-0
VPS-KuPS 0-2 (0-1)
IFK Mariehamn-FC Lahti 1-2 (0-1)