HJK karkaamassa Veikkausliigassa

03.6.2018

Veikkausliigassa pelattiin perjantain ja lauantain aikana täysi kierros. HJK kasvatti eroaan sarjan kärkipaikalla.

HJK voitti kärkiottelussa RoPS:n vieraskentällä 2-1 (0-0). Joao Klaussin vahva maalivire sai jatkoa kahdella maalilla ja RoPS:n kavennusmaalista vastasi Lassi Järvenpää. Voitto oli samalla HJK:n kuudes peräkkäinen.

KuPS nousi sarjakakkoseksi, kun se tasasi pisteet maalittomalla tasapelillä TPS:n vieraana. Pohjanmaan derbyssä VPS ja SJK päätyivät 1-1 (1-0)-tasapeliin. Omar Jama vei VPS:n johtoon ensimmäisen puoliajan lopulla ja reilun tunnin jälkeen Johannes Laaksonen tasoitti rankkarista.

PS Kemi nappasi pisteen FC Lahdelta, kun joukkueet jäivät maaleitta Kemissä. FC Honka toipui Ilveksen Tatu Miettisen tekemästä kolmannen minuutin maalista ja nousi 4-1 (1-1)-voittoon. Lucas Kaufmann heilutti verkkoa kahdesti ja Javi Hervas sekä Borjas Martin onnistuivat kertaalleen. FC Inter haki pisteet Maarianhaminasta 3-2 (2-0)-voitolla. Inter pääsi taukojohtoon Benjamin Källmanin ja Albion Ademin maaleilla, mutta IFK nousi tasoihin Aleksei Kangaskolkan rankkarilla ja Pontus Åsbrinkin osumalla. Mikko Kuningas sinetöi turkulaisille kuitenkin pisteet rankkarista.

HJK repii eroa ja on tällä hetkellä jo 10 pisteen karkumatkalla. Klubin jälkeen on kuitenkin tasaista, kun perässä seuraavat KuPS, RoPS ja FC Lahti. Hännnillä on TPS sekä PS Kemi.

Kierroksen myötä Veikkausliiga jäi parin viikon maaottelutauolle.