HJK-hyökkääjä jälleen Veikkausliigan kuukauden pelaaja

HJK-hyökkääjä jälleen Veikkausliigan kuukauden pelaaja

04.10.2018

Veikkausliigan pelaajat ovat valinneet HJK:n Klaussin kuukauden pelaajaksi jo toisen kerran perättäin. Kuukauden valmentajaksi on valittu HJK:n mestaruuteen luotsannut päävalmentaja Mika Lehkosuo.

Veikkausliigan syyskuun pelaajaksi on valittu HJK:n hyökkääjä Klauss, joka pelasi syyskuussa kuudessa Veikkausliigan ottelussa ja viimeisteli niissä neljä maalia sekä antoi yhden maaliin johtaneen syötön.

Klauss johtaa lokakuun alkaessa Veikkausliigan maalipörssiä 19 maalilla. 2000-luvulla pelaaja on tehnyt enemmän maaleja kautta kohti vain kahdesti: Paulus Roiha kaudella 2001 (22 maalia) ja Timo Furuholm kaudella 2011 (22 maalia). HJK:lla on kautta jäljellä vielä kolme ottelua, joissa Klauss voi tavoitella näitä lukemia.

Syyskuun valmentajaksi on valittu HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo. Joukkue otti syyskuun kuudesta ottelusta viisi voittoa ja yhden tasapelin. HJK:n mestaruus varmistui keskiviikkona 26.9. vierasottelussa Ilvestä vastaan.

Kuukauden pelaajan lisäksi HJK:sta nimettiin myös kolme muuta pelaajaa kuukauden joukkueeseen. Kolme pelaajaa joukkueeseen sai KuPS ja kaksi pelaajaa FC Honka sekä Ilves.

Kuukauden pelaajan valinnasta ovat päättäneet Veikkausliigan pelaajat itse. Veikkausliiga on kuullut pelaajien kannan yhteistyössä Jalkapallon Pelaajayhdistyksen kanssa. Veikkausliiga on valinnut kuukauden valmentajan ja kuukauden joukkueen.

Veikkausliigan syyskuun joukkue (4-2-3-1):
Maksim Rudakov (HJK)
Henri Toivomäki (KuPS) – Robert Ivanov (FC Honka) – Konsta Rasimus (FC Honka) – Luis Carlos Murillo (KuPS)
Issa Thiaw (Ilves) – Sebastian Dahlström (HJK)
Iiro Järvinen (Ilves) – Ville Saxman (KuPS) – Riku Riski (HJK)
Klauss (HJK)

Kuukauden pelaaja: Klauss (HJK)
Kuukauden valmentaja: Mika Lehkosuo (HJK)

Lähde: Veikkausliigan tiedote