HJK avasi kauden voitolla

08.4.2018

Veikkausliigan avauskierros täydentyi sunnuntaina neljällä ottelulla. HJK nousi tappioasemasta voittoon ja täyden pistesaaliin nappasivat myös FC Lahti ja RoPS.

HJK joutui tiukoille Ilvestä vastaan kotikentällään, kun Tuure Siira vei vierailijat johtoon ensimmäisen puoliajan alussa. Johto piti aina 77. minuutille saakka, kunnes Klaus de Mello tasoitti rankkarista. HJK:n sankariksi nousi vaihdosta kentälle tullut Filip Valencic, joka viimeisteli voittomaalin 84. minuutilla ja sinetöi pisteet neljännellä lisäaikaminuutilla. Näin HJK kirjautti kauden avausvoittonsa 3-1 (0-1) numeroin.

FC Lahden ja TPS:n välinen ottelu tarjosi maaleja sekä jännitystä ja lopulta ottelussa päädyttiin FC Lahden 3-2 (0-0)-voittoon. Lahtelaiset pääsivät toisen puoliajan alussa kahden maalin johtoon Artjom Dmitrijevin ja Igor Jovanovicin maaleilla. Ottelu näytti jo taputetulta, kun Henri Anier teki kotijoukkueen kolmannen 86. minuutilla. TPS kiri vielä viime hetkillä Drago Milovicin ja Onni Valakarin osumilla maalin päähän, mutta FC Lahti kuittasi pisteet.

RoPS aloitti kautensa vahvasti, kun se otti kotonaan 2-0 (0-0)-voiton IFK Mariehamnista Lucas Lingmanin ja Simo Roihan maaleilla. KuPS ja FC Honka sen sijaan päätyivät 1-1 (1-1)-pistejakoon. Honka meni Youness Rahimin rankkarilla johtoon yhdeksännellä minuutilla, mutta Saku Savolainen toi KuPS:n tasoihin 23. minuutilla. Enempää maaleja ei ottelussa nähtykään.