HJK avasi Mestarien liigan karsinnat voitolla

11.7.2018

HJK aloitti Mestarien liigan karsinnat tiistaina, kun joukkue matkusti Färsaarille Víkingurin vieraaksi ensimmäisen karsintakierroksen avausotteluun.

Ottelu sumuisilla Färsaarilla alkoi vahvasti Klubin hallinnassa. Kotijoukkue Víkingur vetäytyi ja antoi pallonhallinnan helsinkiläisille. Klubille tämä tahti sopi, ja ottelu ehtikin kulua vain vajaat kymmenen minuuttia ennen kuin vieraat iskivät avausosuman.

Pallo pelattiin João Klaussille boksiin, josta brasilialainen jatkoi sen takaviistossa olleelle Sebastian Dahlströmille. Dahlström pamautti kauniin sisäsyrjävedon suoraan syötöstä, joka painui vastustamattomasti maalin yläkulmaan ohi Víkingur-vahti Elias Rasmussenin.

Välittömästi takaiskun jälkeen kotijoukkue sisuuntui, ja Víkingur onnistui luomaan painetta Maksim Rudakovin vartioiman HJK-maalin läheisyyteen. Klubin puolustus kuitenkin piti isännät loitolla paraatipaikoilta.

Ottelua oli takana vajaat puoli tuntia, kun Klubi rakensi maltillisen hyökkäyksen hieman seesteisemmän vaiheen jälkeen. Pallo pelattiin boksiin Roni Peiposelle, joka tiputti pallon päällään Riku Riskille. Riski ohitti yhden puolustajan ja keskitti maalille, josta peliväline kimposi lopulta Víkingur-puolustajan kautta maaliviivan yli.

Avausjaksolla ei Klaussin parista hyvästä vetopaikasta huolimatta lisäosumia enää nähty, ja tauolle siirryttiin Klubin kannalta erinomaisessa 0-2 tilanteessa.

Klubi aloitti toisen jakson väkevällä hallinnalla, mutta isännät iskivät ensimmäisenä. Peliä oli takana reilu 50 minuuttia, kun Víkingurille tuomittiin vapaapotku. Tarkka keskitys tavoitti takatolpalta Gunnar Vatnhamarin, jonka jatko painui Rudakovin yli takanurkkaan.

Kavennuksen jälkeen Víkingur jatkoi selvästi pirteämpänä, kuin kertaakaan ensimmäisellä puoliajalla. 65. minuutilla isännät rakensivat Adeshina Lawalille jo puolittaisen läpiajon, mutta Vesiaho ehti viime hetkellä väliin blokkaamaan laukauksen.

Hiljalleen Klubi sai jälleen pelistä paremmin kiinni ja Víkingurin hyökkäykset tyrehtyivät. Klauss pääsi kokeilemaan laukaustaan vauhdista, mutta pallo painui jälleen hienoisesti tolpan ohi väärältä puolelta. 83. minuutilla Lawal oli karkaamassa läpiajoon ohi alimpana olleen Hannu Patrosen, mutta Patronen pysäytti tilanteen keltaisen kortin arvoisella rikkeellä.

Isäntien loppukiri ei kuitenkaan lähtenyt enää ottelun viimeisillä hetkillä käyntiin, vaan Klubi onnistui painamaan paineen Víkingurin päätyyn ja pelaamaan aikaa kulmapotkujen avulla.

Enempää maaleja ei Färsaarilla nähty ja Klubi nappasi tärkeän vierasvoiton.

Vaikka HJK hallitsikin avauspuoliskon selkeästi, oli Víkingurilla hetkensä toisella puoliajalla. Kuumassa ja rikkonaisessa ottelussa nähtiin yhteensä kuusi keltaista korttia.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan tiistaina 17.7 Telia 5G Areenalla. Ottelu alkaa kello 19:00.