AC Oulu: Malinen sai KRP:ltä tiedot Yobejen toiminnasta

24.3.2011

AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen sai keskiviikkona Keskusrikospoliisilta varmuuden siitä, että viime kauden pelaajat Dominic ja Donewell Yobe vastaanottivat suuren lahjussumman viime kauden TPS-vierasottelun yhteydessä. Asiasta kertoo AC Oulun verkkosivut.

Keskusrikospoliisi kuuli keskiviikkona Malista liittyen 22.9.2010 pelatun TPS:n ja AC Oulun välisen Veikkausliigaottelun tapahtumiin. Samalla Malinen sai KRP:ltä konkreettista faktatietoa tapahtumien kulusta.

- Matkustimme ottelua edeltävänä päivänä pelipaikalle, kuten meillä on ollut tapana tehdä pidemmissä vieraspeleissä. Sen illan aikana Wilson Raj Perumal (nyt vangittuna oleva singaporelainen vedonlyöntihuijari) ja RoPSin pelaaja Nchimunya Mweetwa tapasivat Yobet toisessa turkulaisessa hotellissa. He tarjosivat yhteensä 50 000 euron rahasummaa siitä, että peli päättyy meidän suurinumeroiseen tappioon, Malinen kertaa Keskusrikospoliisilta keskiviikkona saamiaan tietoja AC Oulun verkkosivuilla.

- Yobet olivat oman lausuntonsa mukaan vielä ottelun alla miettineet, mitä tekevät. Suunnitelman mukaan heidän oli tarkoitus ottaa punainen kortti ja lisäksi aiheuttaa rankkari TPS:lle.

Sellaista ottelussa ei tapahtunut, mutta molemmat Yobet pelasivat alle tasonsa ja muutama TPS:n maali lähti liikkeelle veljesten harhasyötöistä sekä huolimattomasta pelaamisesta.

- Katsoin pelinauhan tiistaina vielä kerran ja voin sanoa, että se oli ilman muuta molemmilta yksi kauden heikoimmista esityksistä. Useita kertoja he tekivät vääriä valintoja ja olivat huolimattomia. Se oli suuri syy siihen, ettemme pystyneet keskikentällä haastamaan vastustajaa pelisuunnitelmamme mukaisesti.

- He olivat TPS:n muutamassa maalissa jotenkin mukana, mutta silti heidän virheiden jälkeen maalin tulo vaati vielä sitä, että TPS pystyi viimeistelemään hyvin. Ei voi siis sanoa, että he olisivat aivan suoraan antaneet maalin vastustajalle, Malinen toteaa.

Ottelun jälkeen Yobet joka tapauksessa vastaanottivat yhteensä 50 000 euroa singaporelaiselta Wilson Raj Perumalilta.

- En voi olla ajattelematta sitä, että jos olisimme rehellisellä pelillä ja joka ikisen pelaajan aivan sataprosenttisella työllä sekä panoksella saaneet Turusta pisteet mukaan, niin olisimme varmistaneet liigapaikkamme jo aikaisemmin. Silloin viimeisten viikkojen tuskaista puristusta ei olisi tarvittu ja uusi toimitusjohtaja olisi päässyt aloittamaan työnsä aikaisemmin.

- Olen varma, että siinä tapauksessa myös kaikki liigalisenssipaperit olisi saatu ajoissa valmiiksi ja ehkä meillä olisi nyt liigalisenssi. Se harmittaa todella kovasti ja tuntuu, että seurana kärsimme tapauksesta mielettömästi. Se oli ikävä petos joukkuetta ja koko seuraa kohtaan, sanoo Malinen murheellisena ja pettyneenä.

Tällä hetkellä pidätettynä on seitsemän RoPSin pelaajaa ja vyyhti vain kasvaa.

- Sellaisen käsityksen sain, että tutkimus vielä laajenee. Se on vain hyvä, että asiat tutkitaan nyt kunnolla. AC Oulun osalta tämä oli joka tapauksessa ainoa asia, joka meitä koski jollain tavalla, Malinen toteaa.

AC Oulun ei seurana epäillä syyllistyneen minkäänlaiseen rikokseen. Tapauksen pelaajat eivät myöskään ole AC Oulun tämän kauden joukkueessa mukana.

Lähde: www.acoulu.fi