TOP5: Suomalaiset Allsvenskanissa 2011

04.10.2011

Tällä hetkellä Allsvenskanissa pelaa 15 suomalaispelaajaa. Kymppipaikka.fi listasi viisi tämän kauden onnistujaa.

1. Joona Toivio

Toivio pelasi jo viime kaudella varsin hyvin, mutta tällä kaudella hän on tehnyt lopullisen läpimurron sarjan topparieliittiin. Vaikka Djurgårdenin pelit ovat sujuneet heikosti, on Toivio ollut illasta toiseen joukkueensa parhaimmistoa. Viisi tehtyä maalia ja kapteenin nauha kertovat paljon topparin esityksistä. Siirtynee tammikuussa isommille areenoilla.

2. Kari Arkivuo

Häcken on pelannut hienon kauden ja taistelee vielä paikasta eurokentille ensi kaudeksi. Arkivuo on ollut koko kauden ajan göteborgilaisjoukkueen avainpelaajia ja tehnyt kauden aikana kaksi maalia ja syöttänyt kolme. Arkivuo pelasi aikaisemmin keskikentän laidalla, mutta nyt pelipaikka on löytynyt pakin paikalta. Häckenin pelityylissä tämä paikkaa sopii ”Kallulle” kuin nenä päähän ja pelaajan otteet ovat nostaneet hänet Allsvenskanin parhaimpien laitapakkien joukkoon.

3. Tuomo Turunen

Trelleborgin tilanne on vaikea, sillä joukkue on sarjataulukossa toiseksi viimeisenä ja putoamassa sarjaporrasta alemmaksi. Turunen on kuitenkin pelannut hyvän kauden ja ollut joukkueensa paras pelaaja tällä kaudella. Virheitä ei ole juurikaan tullut, vaikka Trelleborgin oma pää on vuotanut ajoittain pahasti – Turusen piikkiin ei puolustuksen heikkoutta voi kuitenkaan laittaa. Turusen sopimus jatkuu vielä kaksi seuraavaa kautta, mutta hän siirtynee ensi kaudeksi sarjan kärkipään joukkueisiin, jos Trelleborgin pelit jatkuvat Superettanissa.

4. Daniel Sjölund

Djurgårdenin kausi on ollut vaikea, mutta sarjapaikka säilyy näillä näkymin. Kokenut Daniel Sjölund on ollut koko kauden joukkueen luottopelaajia ja uurastanut lähes jokaisessa pelissä keskikentän keskustassa. Tehtyjä maaleja on vain yksi, mutta maalisyöttäjä on peräti kahdeksan, joilla hän on koko sarjan kolmanneksi paras.

5. Kasper Hämäläinen

”Kappe” on myös uurastanut hyvin DIF:n keskikentällä, mutta tehot ovat jääneet hieman vaisuiksi. Maaleja on syntynyt vasta kaksi. Otteet ovat kuitenkin olleet hyviä ja Hämäläinen on kuulunut Toivion ja Sjölundin lisäksi joukkueen parhaimmistoon läpi kauden. Hämäläinen siirtynee Toivion tavoin tammikuussa isommille areenoille. Hämäläinen taistelee listauksessa tiukasti viidennestä sijasta yhdessä Jens Portinin kanssa.

Kymppipaikka.fi / Toimitus