Suomen Cupin finaali lauantaina – ”Ajaako Kottila mopolla 400km?”

22.9.2011

Miesten Suomen Cupin finaali pelataan tulevana lauantaina Sonera Stadiumilla kello 15.30. Ottelussa kohtaavat KuPS sekä HJK.

Vaikka peli pelataan HJK:n kotikentällä, tulee KuPS saamaan hyvää tukea omilta kannattajiltaan.

- Kuopiosta on tulossa ainakin 400 fania paikan päälle. Kuopiossa cup-finaali on todella iso juttu. Olin siellä promoamassa pokaalin kanssa finaalia reilu viikko sitten. Kaikki tuntuivat olevan todella innoissaan tulevasta pelistä, Suomen Cupin promoottorina toimiva Mika Kottila kertoo.

- Meillä oli Kuopiossa kilpailu, jossa  palkintona oli liput finaaliin. Lähes kaikki olivat kuitenkin jo lipun hankkineet, joten se kertoo paljon, Kottila lisää.

Cupin finaalin lipunmyynti on sujunut muutenkin vilkkaasti.

- Eilen keskiviikkona lippuja oli myyty jo lähes 3500, ”Hirvi” toteaa.

Hyökkääjälegenda on luvannut ajaa mopolla miesten cupin hävinneen finaalijoukkueen kotistadionilta voittajan kotistadionille, mikäli katsojia finaalissa on vähintään 8000. Jos raja menee rikki, Kottila nähdään vielä syksyn aikana mopoineen matkalla Helsingin ja Kuopion väliä – jompaankumpaan suuntaan.

- Tämä reissu on tarkoitus tehdä heti seuraavana keskiviikkona, jolloin molemmat pelaavat kotipelin liigassa. Matkaa on noin 400 kilometriä, joten mopolla ajoaika on noin 10 tuntia. Pitää varmaan ihan turvallisuussyistä lähteä liikkeelle jo tiistaina, mopokuski sanoo.

Kottila voitti oman upean uransa aikana kaksi Suomen Cupia. Ikimuistoisin oli varmasti kausi 2003, jolloin HJK nappasi tuplamestaruuden.

- Toivotaan, että voittajajoukkue osaa käsitellä ”Anteroa” hyvin, eikä ota esimerkiksi Aarno Turpeisesta mallia, Kottila virnuilee.

- Kyllä siellä myös esimerkiksi Allianssin pelaajat kaiversivat nimiänsä jalustaan, mutta nyt ne on putsattu jo pois, hän jatkaa.

Kottila on ollut myös häviämässä finaalia. Vuonna 1994 TPS kaatoi HJK:n maalein 2-1.

- Olin silloin nuori poika ja aloitin vaihdossa. Peli pelattiin Olympiastadionilla ja ilma oli niin kuuma, että menimme Pasi Rautiaisen kanssa ottamaan lämpöä siihen sisäradalle. ”Gene” (valmentaja Jari-Pekka Keurulainen) siinä sitten mietti, että mitä vaihtoja pitäisi tehdä. Pasi sanoi, että tässä vaiheessa on varmaan parempi laittaa Kottila kentälle. Sinnehän minä sitten menin, mutta hävisimme pelin. Se oli kuitenkin iso juttu minulle, kun Bayer Münchenistä tullut Pasi ehdotti minua kentälle, Kottila muistelee.

Ja Pasista löytyy myös lisää muistoja.

- Se oli vuoden 1998 finaali, kun voitimme PK-35:n maalein 3-2. PK sai kaksi punaista pelissä ja otteet olivat muutenkin aika kuumat. Ei näkynyt pelin jälkeen Pasia enää palkintojenjaossa, Kottila naurahtaa.

Kymppipaikka.fi / Toimitus