Kari Martonen Huuhkajien valmennusryhmään

Kari Martonen Huuhkajien valmennusryhmään

16.5.2017

Miesten A-maajoukkueen valmennusryhmä saa täydennystä, kun seurajoukkuetehtäviin Skotlantiin siirtyneen Jonatan Johanssonin seuraajaksi on nimetty Kari Martonen.

Martosen nimitys julkistettiin tiistaina järjestetyn Palloliiton medialounaan yhteydessä. Medialounaalla Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kertoi myös omasta tilanteestaan – edessä on leikkaus tulevana maanantaina 22.5. ja sen jälkeen ennakkoon arvioiden muutamia viikkoja toipilasaikaa, jona aikana puheenjohtajan tehtäviä hoitaa varapuheenjohtaja Markku Lehtola.

Tiistaina julkaistiin myös lauantaina 10.6. Suomi-Eesti 100+ Challenge –tapahtuman yhteydessä järjestettävä Respect II –ottelu, joka on jatkoa viisi vuotta sitten järjestetylle ensimmäisellä Respect-ottelulle. Ottelussa tunnetuista suomalaispelaajista koottu joukkue kohtaa Viron legendat. Joukkueitten kokoonpanot julkistetaan myöhemmin, mutta yksi Suomen joukkueen nimistä paljastettiin jo ennakkoon: Jussi Jääskeläinen nähdään ottelussa mukana.

Medialounaalla käsiteltiin myös liittohallituksen päätöksiä. Palloliiton liittohallitus kokoontui maanantaina 15.5. Helsingissä ja käsitteli käytännön toimia Seurojen Palloliitto –kehityshankkeen jatkamiseksi liittovaltuuston kevätkokouksessa 5. – 6.5. käydyn keskustelun pohjalta. Liittohallitus päätti jatkaa ja syventää projektiryhmän alkuvuonna tekemää selvitys- ja pohjatyötä erillisissä työryhmissä.

Liittohallituksen jäsenten johtamat työryhmät kootaan lopullisesti vielä kuluvan viikon aikana ja ne aloittavat työnsä välittömästi. Työryhmät on jaettu kehityshankkeen eri aihealueisiin ja niiden työn ensimmäiset tulokset esitellään liittohallituksen kokouksessa 19.6.

UEFA:n ylimääräisen solidaarisuusrahan osalta liittohallitus teki päätöksen kohdistaa raha strategian päävalintojen mukaisiin investointeihin koko meneillään olevan strategiakauden aikana myöhemmin tarkemmin sovittavalla tavalla.

Lähde: SPL:n tiedote