Inter voitti Suomen Cupin

12.5.2018

FC Inter juhli historiansa toista miesten Suomen Cupin voittoa, kun se voitti lauantaina pelatussa finaalissa HJK:n 1-0 (0-0).

Ottelun ensimmäinen puoliaika oli varsin vauhdikasta peliä. HJK:n paras paikka osui Joao Klaussille, joka pääsi laukomaan 24. minuutilla, mutta Inter-vahti Henrik Moisander torjui brasilialaisen yrityksen erinomaisesti. Pari minuuttia myöhemmin Interin Mika Ojalan tykki puhui vapaapotkusta, mutta HJK-vahti Maksim Rudakov sai vaivoin pelastettua tilanteen torjumalla pallon tolppaan. Ensimmäisellä puoliajalla jäätiin kuitenkin maaleitta.

Toinen puoliaika oli entistä enemmän HJK:n hallintaa, mutta huippupaikoille se ei päässyt. Inter kyttäsi paikkaansa ja 82. minuutilla taktiikka palkittiin. Vaihdosta kentälle tullut Mika Mäkitalo karkasi puolittain oikealta laidalta ja syötti keskelle Timo Furuholmille, jonka avopaikan Rudakov torjui. Paluupallossa oli ensimmäisenä hieman aiemmin kentälle vaihdettu Mikko Kuningas, joka siirsi pallon tyhjään maaliin.

HJK sai lopussa luotua painetta, mutta huippupaikat jäivät kuitenkin näkemättä. Inter oli vielä lisäajalla lähellä toista maalia, mutta Rudakov torjui Lucas Garcian tulisen vapaapotkun.

Cupin voitto oli Interille toinen. Edellinen cupin voitto tuli vuonna 2009. Voitolla Inter varmisti paikkansa Eurooppa-liigassa ja voitti lisäksi 50 000 euron rahapalkinnon.