Ilves ja IFK Mariehamn Suomen Cupin finaaliin!

17.5.2019

Ilves ja IFK Mariehamn taistelevat tällä kaudella miesten Suomen Cupin voitosta, kun ne voittivat omat välieräottelunsa torstaina.

KPV oli pitkään kiinni finaalipaikassa, mutta Ilves onnistui kääntämään pelin itselleen lisäajalla. KPV karkasi jo 2-0 johtoon, kun Enoch Banza ja Milos Josimov avasivat maalihanat. Juuri ennen taukoa Emile Paul Tendeng teki Ilvekselle tärkeän kavennusmaalin. KPV piti finaalipaikkaa hallussaan aina lisäajalle saakka, mutta Ilves onnistui vielä kahdesti. Ensin Ilari Mettälä onnistui tasoittamaan ja vielä viidennellä lisäminuutilla Lauri Ala-Myllymäki laukoi vapaapotkusta ottelun voittomaalin.

Toisessa välierässä IFK Mariehamn nousi 3-1 (2-1)-voittoon VPS:n vieraana. Alain Ebwelle nostatti kotijoukkueen tunnelmia tekemällä johtomaalin, mutta Daniel Sjölund ja Robin Sid nostivat IFK:n johtoon vielä ennen taukoa. Lopullisen ratkaisun iski Tarik Hamza viisi minuuttia ennen täyttä aikaa.