HJK cupin mestariksi

23.9.2017

HJK voitti SJK:n Seinäjoella pelatussa Respect Suomen Cupin finaalissa Akseli Pelvaksen maalilla 1-0. Esityön osumaan teki Sebastian Dahlström.

HJK tuli otteluun vahvasti. Atomu Tanaka ja Rasmus Schüller pääsivät yrittämään vajaan kymmenen minuutin kohdalla, mutta ensimmäinen kuti viuhui ohi, toisen maalivahti Mihkel Aksalu torjui kulmaksi.

Puoliajan paras paikka nähtiin 38. minuutilla. Akseli Pelvas laukoi Sebastian Dahlströmin syötöstä, mutta Aksalu oli jälleen vedon tiellä. SJK:n Billy Ions laukoi seuraavaksi yli kuten myös Tanaka vielä juuri ennen taukovihellystä.

Toisen 45-minuuttisen ensimmäinen paikka siunaantui kotijoukkueelle, mutta Richard Dorman laukoi yli maalin. HJK otti peliä sen edetessä yhä enemmän haltuunsa. Tanaka pääsi yrittämään vielä kahdesti ennen ottelun ainokaiseksi jäänyttä osumaa.

Dahlström nousi keskeltä ja syötti vasemmalle Pelvakselle. Hyökkääjä irtosi hyvin puolustuslinjasta ja viimeisteli tyylikkäästi alakulmaan 77. minuutilla. SJK:n Obed Malolo sai kaksi minuuttia myöhemmin illan toisen varoituksensa ja tuli ulosajetuksi.

SJK:n Matti Klinga laukoi vielä ennen varsinaisen peliajan päätöstä, mutta Thomas Dähne torjui. Seinäjokelaiset eivät saaneet kunnon kiriä aikaan ja cupin voittajaksi kruunattiin HJK. Mestaruus on seuralle jo historian 13.

Aiemmin päivällä pelatussa Regions' Cupin finaalissa voiton vei KaaPo, joka kaatoi SJK Akatemian selvästi 5-2.

SJK-HJK 0-1 (0-0)
77' 0-1 Akseli Pelvas (Sebastian Dahlström)