Kuva: Jussi Eskola

Tinja-Riikka Korpela kommentoi ikäviä uutisia: "Ei mitään tekemistä tämän hetkisen joukkueemme kanssa"

09.4.2018

Naisten maajoukkue kärsi perjantaina Espanjalle 0-2-tappion Helsingissä pelatussa MM-karsintaottelussa. Tinja-Riikka Korpela oli pettynyt tulokseen. Kapteeni joutui loppuviikosta miettimään myös muita ei niin mukavia asioita.

Suomi oli ennen perjantaita saavuttanut karsinnoista kaksi voittoa ja yhden tasapelipisteen. Espanja-ottelun valmistautuminen sai ikävän takaiskun, kun keskikentän moottori Emmi Alanen joutui jäämään kokoonpanosta sivuun lievän vamman vuoksi.

Espanja otti pelin hallinnan pian itselleen ja iski avausmaalin jo 11. minuutilla. Irene Paredes puski osuman kulmapotkusta.

- Olisimme tietenkin voineet puolustaa sen tilanteen paremmin. Ensinnäkin kulma tuli vähän tyhmästi, olisimme voineet estää jo sen. Tiesimme, että he ovat hyviä erikoistilanteissa, joten se harmittaa. Hyvät blokkaukset siellä kuulemma oli, mutta tuollaisissa tilanteissa pitää vain olla kovempia. Jos toinen blokkaa, niin siihen pitää vastata samalla voimalla. Nyt emme siinä onnistuneet, mutta näistä opitaan, ”Tinni” totesi.

- Jossiteltavaa ei kuitenkaan jäänyt, emme päässeet maalipaikoille juuri ollenkaan. Ehkä olisimme täydellisellä suorituksella voineet raapia 0-0-tuloksen, kun ajattelen sekä omalta että joukkueen osalta. Espanja oli parempi joukkue. He vain ovat hyviä, meidän saumat olivat vähissä.

Suomi jatkaa karsintoja kesäkuun alussa Helsingissä. Vieraaksi saapuu kesän 2017 EM-kisakävijä Itävalta, jonka karsinnat eivät ole sujuneet odotusten mukaisesti. Joukkue jäi viime viikolla Serbiaa vastaan 1-1-tasapeliin. Suomi kohtaa kesäkuun kansainvälisinä pelipäivinä ensin Itävallan ja heti perään Serbian.

- Ne tulevat olemaan todella tärkeitä pelejä. Itävalta-Serbian tasapeli oli meille hyvä tulos. Me kuitenkin keskitymme omiin peleihimme ja katsomme sitten, josko muut pelaisivat sopivasti ristiin. Kaikki on kuitenkin vielä mahdollista.

Korpela elää mielenkiintoista aikoja myös seurajoukkueessaan. Maalivahti jätti talvella saksalaisen Bayern Münchenin ja palasi Norjan pääsarjaan. Vålerenga IF sai heti avauskierroksella vastaansa neljä edellistä vuotta mestaruuden voittaneen Lilleströmin ja kärsi 0-5-tappion. Kausi jatkuu tulevana viikonloppuna.

- Olen tykännyt olla täällä todella paljon, yllätyin itsekin kuinka mukava oli palata Osloon. Valmentaja on tuttu, joka tekee tietysti paljon. Kävimme ensimmäisen pelin jälkeen asiat läpi ja olihan se lopulta sama häviääkö 0-1 vai 0-5. Tietysti meillä oli vähän huono tuuri, kun saimme heti vastaan LSK:n. He ovat Euroopan huippujoukkue ja porukka on ollut kasassa pitkään. Me olemme heihin verrattuna vielä aika vaiheessa.

- Näimme huipun ja tästä jatketaan työntekoa. Meillä on laadukas joukkue. Rinki on vähän kapea ja tällä hetkellä kaikki pelaajat eivät vielä ole terveinä. Kohtaamme sunnuntaina toisen minun vanhan joukkueeni, eli Kolbotnin. Pisteitä pitää nyt alkaa ottamaan. Olemme lähteneet kauteen melko kovin tavoittein siihen nähden, miten joukkue on aiemmin pärjännyt.

MTV uutisoi viime viikolla laajasti, että naisjalkapallojoukkueissa on tapahtunut asioita, joita ei saisi tapahtua. 1990-luvun lopussa naisten A-maajoukkuetta valmentanut Reima Kokko kertoi sunnuntai-illan Tulosruudussa, että joukkueessa tapahtui pelaajien kesken vallan väärinkäyttöä ja seksuaalista häirintää. Luotsi ei myöskään sulkenut pois mahdollisuutta, että vastaavaa tapahtuisi edelleen.

- Se on pöyristyttävää. Minulle nämä asiat tulevat täysin puskista ja olen ollut mukana 11 vuotta. En ole kokenut, nähnyt tai edes kuullut mitään tällaista koskaan. Minun on vaikea kommentoida sen enempää, koska en tiedä asiasta mitään, Korpelaa totesi.

- Aihe on vakava ja toiminta erittäin tuomittavaa. Meidän joukkueella, nykyisillä Helmareilla, ei ole kuitenkaan mitään tekemistä näiden uutisten kanssa. Minusta on tärkeää, että ihmiset ymmärtävät, että tällä hetkellä toiminta on erittäin ammattimaista. En väheksy aihetta ollenkaan, se on todella vakavaa. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tämän hetkisen joukkueemme kanssa.

- Viime viikon leirillä nuoremmat kysyivät meiltä kokeneemmilta tiedämmekö me asiasta jotain. Mutta kuten todettua, edes me emme tiedä mitään. Se tarkoittaa, että niistä on todella kauan aikaa. Emme tiedä mitään, joten keskityimme koko viikon vain perjantain otteluun.