Tanska murskasi naisten maajoukkueen

12.4.2017

Kesän EM-kisoihin valmistautuva Tanska jätti Suomen naiset vaille mahdollisuuksia Slagelsessa pelatussa maaottelussa. Loppulukemiksi kirjattiin 5-0 (4-0)-kotivoitto.

Tanska meni johtoon jo kuudennella minuutilla. Pernille Harder sai pallon 16-alueella ja viimeisteli varmasti. Suomen paikat olivat vähissä. 12. minuutilla Olga Ahtinen nousi keskikentältä ja pelasi pallon kulmaan, jonne juoksi Linda Sällström. Tanska purki keskityksen kulmaksi. Ahtisen kulma löysi Anna Auvisen, mutta topparin pusku epäonnistui.

Sanne Troelsgaard lisäsi kotijoukkueen johtoa 20. minuutilla. Tanska sai jälleen pelattua pallon boksiin ja viimeisteli varmasti. Nadia Nadim pääsi yrittämään kahdesti boksista reilun puolen tunnin kohdalla, mutta nämä laukaukset Kreeta-Liisa Yli-Säntti torjui hyvin.

Suomi sai avauspuolikkaan parhaan hyökkäyksensä 35. minuutilla. Ria Öling toi pallon ylös ja Sällström ja Sanni Franssi olivat mukana. Franssi sai pallon ja laukoi sen maaliin, mutta tilanne liputettiin paitsioksi. Tanska iski kuitenkin heti perään. Nadim chippasi ylärimaan. Pallo pelattiin jatkotilanteesta maalille ja se meni verkon perukoille Auvisesta.

Taukolukemat sinetöitiin 42. minuutilla. Elina Myllymäki syötti pallon Yli-Säntille, joka menetti sen 16-alueen rajalla. Stine Larsen puski lopulta pallon alakulmaan jatkotilanteesta. Myllymäki myös loukkaantui tilanteessa ja joutui tulemaan vaihtoon.

Sällström pääsi karkaamaan 50. minuutilla vasemmalta, mutta hänen laukauksensa jäi vaisuksi ja maalivahti Stina Lykke koppasi pelivälineen. Suomi haki maalipaikkoja nopeilla tilanteenvaihdoilla, hitaisiin hyökkäyksiin joukkue ei pystynyt käytännössä lainkaan.

Larsen puski illan toisen osumansa ja Tanskan 5-0-johdon 59. minuutilla. Keskitys annettiin oikealta ja Larsen viimeisteli viiden metrin viivalta. Harder laukoi pallon vapaapotkusta noin 18 metristä Suomen maalin tolppaan viisi minuuttia myöhemmin.

Suomi sai paikan kaventaa 81.  minuutilla. Adelina Engman nousi vahvasti oikealta ja pelasi pallon kuuteen metriin Vilma Hakalalle, jonka laukaus nousi kuitenkin yli maalin.

Suomi lähti maaotteluihin ilman muutamia avainpelaajiaan ja joukkueesta tippui ennen Tanska-peliä vielä neljä pelaajaa loukkaantumisten ja sairastumisten vuoksi.

- Valmistautumisessa ei mennyt kaikki niin kuin haluttiin, mutta emme missään nimessä mene sen taakse. Tasoero oli lukemien mukainen, tulos ei valehtele, päävalmentaja Marko Saloranta myönsi Palloliiton sivuilla.

- Meillä oli muutamia pelaajia, jotka pystyivät tilaisuuden tullen säilyttämään maltin ja hakemaan oikeanlaista tapaa edetä, mutta joukkueena emme siinä onnistuneet.

Ensi syksynä alkavien MM-karsintojen lohkot arvotaan 25.4. Suomi osallistuu niihin kolmoskorissa.

- Karsintalohkossamme tulee olemaan kaksi tämän tason joukkuetta, joten nämä ovat äärimmäisen tärkeitä pelejä, luotsi muistutti.

- Näissä kahdessa maaottelussa nähtiin yhteensä peräti viisi A-maajoukkuedebytanttia. Tietysti isot muutokset eivät palvele parhaalla tavalla pelin kehittämistä, mutta kokoonpano elää, sille ei aina voi mitään. Ja yrittämisen puutteesta en syytä ketään, kaikki tekivät valtavan määrän töitä.

Tanska-Suomi 5-0 (4-0)
6' 1-0 Pernille Harder
20' 2-0 Sanne Troelsgaard
38' 3-0 oma maali
42' 4-0 Stine Larsen
59' 5-0 Larsen