Suomi tasapeliin Itävaltaa vastaan

Suomi tasapeliin Itävaltaa vastaan

28.3.2017

Huuhkajat kohtasi Itävallan harjoitusottelussa Innsbruckissa. Ottelu päättyi 1-1 (0-0).

Suomi sai otteluun hienon alun, kun Teemu Pukki pääsi heti kolmannella minuutilla karkaamaan Itävallan puolustuslinjalta, mutta Pukin viimeistely-yritys meni kuitenkin reilusti yli maalin. Suomi sai luotua ottelun alun vaarallisimmat tilanteet ja 24. minuutilla Perparim Hetemaj pääsi puolittain läpi, mutta laukaus pienestä kulmasta epäonnistui ja meni ohi maalin. Muutama minuutti myöhemmin ja Thomas Lam pyöri rangaistusalueella ja yritti etukulmasta kutia sisään, mutta Itävallan maalivahti torjui yrityksen kulmaksi. Itävalta sai hieman otetta puoliajan loppua kohden, mutta Lukas Hradecky ei ollut yllätettävissä.

Itävalta sai toisella puoliajalla enemmän otetta pelistä ja johtomaali nähtiinkin 62. minuutilla. Kulmapotkutilanteessa Sebastian Prödl voitti pääpallon ja se tuli toiselle puoliajalle kentälle juosseelle Marko Arnautovicille, joka siirsi kääntölaukauksella Itävallan johtoon. Suomi oli lähellä tasoitusta heti perään, kun Hetemaj pääsi puskemaan, mutta pusku meni tolppaa nuollen ohi.

Ottelun 58. minuutilla Fredrik Jensen teki debyyttinsä ja onnistui maalinteossa jo 18 minuuttia myöhemmin. Jensen ampui 20 metristä pallon komeasti alakulmaan tasoittaen ottelun. Ottelun lopussa Itävalta painosti, mutta ei saanut tehtyä voittomaalia ja näin päädyttiin tasalukemiin.

Suomen kokoonpano:
1 Lukas Hradecky, 2 Paulus Arajuuri (46. 5 Sauli Väisänen), 3 Niklas Moisander (C), 4 Joona Toivio, 8 Perparim Hetemaj, 10 Teemu Pukki (58. 20 Joel Pohjanpalo), 14 Moshtagh Yaghoubi (65. 16 Sakari Mattila), 17 Janne Saksela (58. 24 Fredrik Jensen), 18 Jere Uronen (46. 13 Kari Arkivuo), 19 Thomas Lam, 22 Jukka Raitala

Vaihdossa:
12 Jesse Joronen, 23 Walter Viitala, 9 Eero Markkanen, 11 Rasmus Schüller, 15 Markus Halsti, 21 Petteri Forsell, 25 Juha Pirinen