Päävalmentaja Tommi Kautonen. (c) kymppipaikka.fi

Pikkuhuuhkajille tappio Valko-Venäjää vastaan

19.1.2015

Suomen alle 21-vuotiaitten maajoukkue kohtasi Pietarin Commonwealth cupissa Valko-Venäjän. Tuloksena oli niukka 0-1 (0-1) -tappio.

Ensimmäisen puoliajan alussa Suomi sai pariinkin otteeseen vapaapotkun erittäin hyvästä paikasta. Yritykset kuitenkin kilpistyivät Valko-Venäjän maalivahtiin. Valkovenäläiset puolestaan keskittyivät vastaiskuihin, mutta myös heillä viimeistelytaito oli pitkään hakusessa.

Ottelun ainoa maali syntyi 34. minuutin pelin jälkeen. Valko-Venäjän pelaaja taituroi itsensä vapaaksi rangaistusalueen rajalla ja pystyi tuikkaamaan pallon ohi Otso Virtasen.

Suomi haki ennen taukoa tasoitusta useammallakin kaukolaukauksella, mutta tulosta ei tullut. Sama sävel oli myös toisella puolikkaalla. Suomi kyllä pyöritti palloa pariinkymmeneen metriin, mutta todelliset huippupaikat olivat kortilla.

- Tämä oli meiltä paras pelimme, mutta vastassa oli turnauksen paras joukkue tähän mennessä, maajoukkuevalmentaja Tommi Kautonen totesi.

Kautonen antoi kiitosta Suomen pallolliselle pelaamiselle.

- Tempo oli korkea koko ajan. Pääsimme paljon eteenpäin ja teimme hyviä valintoja. Palloja saatiin viimeiselle kolmannekselle, mutta viimeinen silaus puuttui. Toki siitä on annettava tunnustus myös Valko-Venäjän puolustukselle, joka puolusti hyvin, Kautonen mietti.

- Näitä pelejä pitää aina katsoa kriittisesti. Maalipaikoissa meidän pitää olla paljon parempia, Kautonen alleviivasi.

Suomen pelit jatkuvat Pietarin turnauksessa todennäköisesti Etelä-Afrikkaa vastaan, mutta se ratkeaa myöhemmin maanantaina.

Valko-Venäjä - Suomi 1-0 (1-0)
34. min 1-0

Suomen kokoonpano

1. Otso Virtanen, IFK Mariehamn
2. Dani Hatakka, KuPS (var.)
5. Sauli Väisänen, AIK Solna, C
7. Moshtagh Yaghoubi, FK Spartaks (var.)
10. Simon Skrabb, Åtvidabergs FF
11. Jere Aallikko, FC Levadia -> 46. 8. Fredrik Lassas, HJK
13. Jerry Voutilainen, VPS -> 14. Patrick Aaltonen, HIFK
17. Robert Taylor, JJK -> 75. 9. Kimmo Hovi
19. Eero Tamminen, VPS
20. Youness Rahimi, FC Honka -> 46. 6. Pyry Soiri, VPS
22. Tommi Saarinen, FC Honka

Lähde: www.palloliitto.fi