Pikkuhuuhkajille kova karsintalohko - "Kovempia maita on kivempi pudotella kyydistä"

Pikkuhuuhkajille kova karsintalohko - "Kovempia maita on kivempi pudotella kyydistä"

11.12.2018

Kesän 2021 U21 EM-lopputurnaus pelataan Unkarissa ja Sloveniassa. Karsintojen kautta kisoihin pääsee kymmenen joukkuetta.

Suomi arvottiin karsintalohkoon kahdeksan yhdessä Tanskan, Romanian, Ukrainan, Pohjois-Irlannin ja Maltan kanssa. Yhdeksän lohkovoittajaa etenee suoraan ja kaksi parasta lohkokakkosta pelaavat viimeisestä paikasta Unkarin ja Slovenian lopputurnaukseen.

Lohkon ykkössijoitettu Tanska oli Suomen kanssa samassa lohkossa myös edellisissä karsinnoissa ja voitti Pikkuhuuhkajat molemmissa kamppailuissa.

- Lohko on kova, mutta lähtökohtaisestihan kovempia maita on kivempi pudotella kyydistä, päävalmentaja Juha Malinen heitti.

- Me emme ole vielä päässeet asemaan, jossa voisimme katsoa kovin monia maita alaspäin. Edessä on mielenkiintoisia haasteita ja erilaisia joukkueita. Tanskan edellinen U21-ikäluokka oli todella kova, he pääsivät EM-lopputurnaukseen. Siitä joukkueesta on ilmeisesti vielä kuusi tässä uudessa joukkueessa, luotsi jatkoi.

Lohkon muista vastustajista Malinen nostaa esille erityisesti Ukrainan, joka selvitti tiensä kesän 2018 Suomen U19 EM-lopputurnaukseen ja aina välieriin saakka.

- Varsinkin heidän avauskokoonpanonsa, siinä oli muutamia ihan supertyyppejä. Pohjois-Irlanti ja Malta ovat niitä vastustajia, joilta meidän oletetaan ottavan paljon pisteitä.

Tanska voitti edellisten karsintojen lohkonsa Suomen ollessa neljäs. Romania oli omassa lohkossaan ykkönen ennen Portugalia ja Ukraina taas kolmas Englannin ja Hollannin jälkeen. Pohjois-Irlanti oli toinen Espanjan jälkeen, mutta edellä Slovakiaa ja Islantia. Malta oli lohkonsa jumbo.

Pikkuhuuhkajat avaa karsinnat Ukrainan vieraana syyskuun alussa. Ottelupaikat ja tarkemmat ajat selviävät myöhemmin.

- Aloitamme kovalla vastustajalla vieraissa ja se antaa meille hyvät mahdollisuudet ylittää itsemme paineettomassa tilassa. Tämä on mielenkiintoinen ja jännä alku. Sen jälkeen pääsemme pelaamaan kolme ottelua kotona, Malinen kommentoi.

- Olen tyytyväinen ohjelmaan. Se antaa meille tilaa valmistautua ja rytmi on hyvä myös menestymistä ajatellen.

Suomen otteluohjelma:
Pe 6.9.2019 Ukraina-Suomi
Ti 10.9. 2019 Suomi-Pohjois-Irlanti
To 10.10.2019 Suomi-Malta
Ma 14.10.2019 Suomi-Tanska
To 14.11.2019 Romania-Suomi
Ti 31.3.2020 Malta-Suomi
Pe 4.9.2020 Suomi-Romania
Ti 8.9.2020 Suomi-Ukraina
Pe 9.10.2020 Pohjois-Irlanti-Suomi
Ti 13.10.2020 Tanska-Suomi

www.palloliitto.fi