Pikkuhuuhkajat hävisi viimeisen EM-karsintaottelunsa

17.10.2018

U21-maajoukkue kärsi EM-karsintojen viimeisessä pelissään 0-2 (0-0)-tappion Liettualle. Suomen sijoitus lohkossa on neljäs.

Suomi loi ensimmäisen hyvän paikan seitsemännellä minuutilla. Rasmus Karjalainen pelasi keskeltä laitaan Mikael Soisalolle, jonka puolustaja kaatui. Laituri pelasi pallon matalana maalille, mutta jatkajia ei löytynyt.

Suomi hallitsi ottelua hienoisesti, mutta hyökkäyksiä ei saatu vielä vietyä vaarallisiin viimeistely-yrityksiin saakka. Lassi Lappalainen laukoi 20. minuutilla, mutta reilusti yli. 26. minuutilla Anselmi Nurmela keskitti vasemmalta ja Karjalainen puski, mutta yli. Liettua sai seuraavaksi hyvän vastahyökkäyksen, mutta Joonas Sundman liukui erinomaisesti pelastamaan tilanteen maalin edustalta. Seuraavaksi oli Lauri Ala-Myllymäen vuoro laukoa, mutta maalivahti torjui.

Isännät hyökkäsivät erinomaisesti 36. minuutilla. Syöttöketju löysi boksista Soisalon, jonka kuti kilahti ylärimaan. Suomi loi puoliajan edetessä paikkoja tihenevään tahtiin. Seuraavaksi laukoivat Sebastian Dahlström ja Soisalo, mutta ensimmäisen yritys torjuttiin, toisen meni ohi. 44. minuutilla Nurmela keskitti takatolpalle, mutta Lappalainen ei osunut palloon. Toisessa päässä Hugo Keto venyi kahteen erinomaiseen torjuntaan.

Liettua loi toisen puoliajan ensimmäisen paikan. Veto lähti vasemmalta, mutta Keto torjui sen hyvin. Liettua siirtyi johtoon 52. minuutilla. Daniel Romanovskij laukoi ensin Kedon käsien kautta tolppaan ja paluupallon verkon perukoille jatkoi Justinas Marazas. Suomi loi hyvän tilanteen kulmasta reilun tunnin kohdalla, mutta pallo meni ohi maalin.

Liettua sai Suomen maalille hässäkän 80. minuutilla, jonka jälkeen Suomi hyökkäsi terävästi vastaan. Eetu Vertainen löysi Karjalaisen, jonka syöttö keskelle meni kuitenkin läpi. Liettua kaunisteli lukemia vielä tuomarin antamalla lisäajalla. Keto torjui Giedrius Matulevičiusin rangaistuspotkun, mutta ei enää jatkopalloa.

Suomi sijoittui lohkossa neljänneksi Tanskan, Puolan ja Georgian jälkeen. Liettua nousi voitolla viidenneksi ohi Färsaarista. Lohkon tilanteen löydät täältä.

Suomi-Liettua 0-2 (0-0)
51’ 0-1 Justinas Marazas
90' 0-2 Giedrius Matulevičius