Pikkuhuuhkajat hävisi Tanskalle

Pikkuhuuhkajat hävisi Tanskalle

08.9.2018

U21-maajoukkue kärsi Tanskalle Aalborgissa pelatussa EM-karsintaottelussa 0-2 (0-1)-tappion. Karsinnat jatkuvat heti tiistaina Helsingissä Puolaa vastaan.

Suomi joutui tekemään alkuverryttelyn aikana vielä muutoksen avaukseensa. Benjamin Källman ei pystynyt pelaamaan lievän vamman vuoksi ja hänen tilalleen nostettiin Marcus Forss, joka teki samalla debyyttinsä U21-maajoukkueessa.

Tanska pääsi pyörittämään ottelua sen ensimmäisen 15-minuuttisen. Isännät käyttivät tilan tehokkaasti ja Suomi joutui juoksemaan perässä. Pelin luonne kuitenkin muuttui tämän jälkeen, Suomi sai kiinni omasta tekemisestään.

- Pääsimme murtamaan heidän prässinsä ja löysimme keskikentältä ylivoimia. Pelasimme maltillisesti maata pitkin maalivahdilta maalintekoalueelle saakka. Se syöttöpeli oli jopa upeaa, pelaajamme saavat tuntea siitä ylpeyttä, päävalmentaja Juha Malinen kehui Palloliiton sivuilla.

- Varsinkin keskikentän kolmikkomme Urho Nissilä, Sebastian Dahlström ja Kaan Kairinen pääsivät alun hämmennyksen jälkeen pelaamaan todella hyvin. Tämä tuotti meille neljä hyvää maalipaikkaa, joista kahteen maalivahti teki aivan huipputorjunnan.

Parhaimmat laukaukset esittivät Dahlström 22. ja Nissilä 32. minuutilla. Tähän väliin, eli 25. minuutille nähtiin kuitenkin ottelun voittomaali. Sen laukoi maalin kattoon Mikkel Duelund. Suomi onnistui luomaan painetta myös keskityksillä ja erikoistilanteilla. 0-1-tulos tauolle mentäessä tuntui suomalaisleirissä suurelta pettymykseltä.

- Se ,mitä kentällä tapahtui antoi meille todella paljon voimia toiselle puoliajalle ja myös tulevaisuuteen. Meillä oli näin kovaa maata vastaan ennakkoluuloton ja hyvä ote.

Toisella puoliajalla Suomi pystyi viemään peliä ajoittain, mutta väsymys alkoi loppua kohden painaa. Tanska myös suoraviivaisti peliään. Vieraat hakivat väsyneenäkin hyökkäyksiä, mutta aivan vaarallisimmat paikat loi lopussa Tanska. Lopullinen sinetti nähtiin tuomarin antamalla lisäajalla, kun Andreas Olsen upotti pallon vastustamattomasti Hugo Kedon vartioiman maalin vasempaan alakulmaan.

- Vastustajan taitotaso on korkeaa luokkaa ja he pelaavat Valioliigassa, Serie A:ssa ja muissa kovissa sarjoissa. Ottelusta tuli fyysinen, koska me pelasimme vain voitosta. Lähtökohtahan oli, että vain voitto olisi pitänyt kunnolla mahdollisuutemme elossa näissä karsinnoissa.

- Haimme kolmella hyökkäyspään vaihdolla virtaa ja saimmekin sitä. Emme kuitenkaan saaneet pari laukausta enempää, murtautuminen heidän linjastaan oli vaikeaa. Heidän toinen maali oli sitten enää kosmetiikkaa.

Suomen joukkue matkustaa Helsinkiin heti varhain lauantaiaamuna. EM-karsinnat jatkuvat tiistaina 11.9. Helsingin Telia 5G Areenalla Puolaan vastaan. Tanska siirtyi lohkon johtoon, sillä Puola jäi samaan aikaan pelatussa kotiottelussaan Färsaarten kanssa 1-1-tasapeliin.

- Meillä on aamulennot, joten palautuminen ei ole optimaalinen. Yritämme soveltaa kaiken niin hyvin kuin mahdollista, mutta onneksi peli on vasta tiistaina.  Pettymys on nyt suuri, mutta tulemme saamaan tiistaina vielä hyvän pelin, Malinen päätti.

Tanska-Suomi 2-0 (1-0)
25’ 1-0 Mikkel Duelund
90’ 2-0 Andreas Olsen

Suomen kokoonpano:
1 Hugo Keto
2 Anselmi Nurmela (v)
3 Nicholas Hämäläinen
4 Richard Jensen C (v) ->> 63. 5 Aapo Halme
6 Leo Väisänen
7 Urho Nissilä ->> 77. 18 Saku Ylätupa
10 Kaan Kairinen
13 Lassi Lappalainen ->> 65. 11 Santeri Hostikka
16 Sebastian Dahlström
17 Mikael Soisalo
19 Marcus Forss  

Vaihdossa:
12 Marc Nordqvist
14 Ilmari Niskanen
20 Jiri Nissinen

Lähde: www.palloliitto.fi