Naisten maajoukkue kohtaa maailman kärkimaan USA:n

07.3.2011

Naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Algarve Cupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa maailmanrankingin ykkösmaan USA:n. Naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Algarve Cupin viimeisessä lohkovaiheen ottelussa maailman rankingin ykkösmaan USA:n. Ottelu Quarteirassa alkaa Suomen aikaa klo 15.00.

Tähtipelaajia vilisevä Yhdysvallat on voittanut niukasti molemmat aiemmat alkulohkon ottelunsa, 2-1 Japanin ja 2-0 Norjan, ja hamuaa turnausvoittoa viime vuoden tapaan. Suomi lähtee taistelemaan selkeässä altavastaajan roolissa ja pyrkii katkaisemaan finaalipaikan varmistaneen USA:n voittokulun.

Ruotsalaisen Pia Sundhagenin valmentamana tiiviisti MM-kisoihin valmistautuva USA saapui Portugaliin jo 11 päivää ennen Algarve Cupin alkua 24 pelaajan ryhmällä, josta 20 on nimetty turnausjoukkueeseen.

Joukkueeseen kuuluvat muun muassa kokeneet Heather O’Reilly ja Christie Rampone. Heistä O’Reilly yhdessä joukkueen nuorimpiin kuuluvan Tobin Heathin kanssa pelaavat ensi kaudella Laura Österberg Kalmarin kanssa samassa joukkueessa, Sky Blue FC:ssä.

Tähtisikermään kuuluvat myös viime kaudella maansa ammattilaissarjan voittaneet keskikenttäpelaaja Shannon Boxx ja maalivahti Nicole Barnhart. Paluun maajoukkueeseen on tehnyt myös supertähti Abby Wanbach.

Koska USA on varmistanut jo finaalipaikan, Suomen päävalmentaja Andrée Jeglertz ei lähtenyt arvailemaan vastustajan kokoonpanoa.

- Kova peli on tulossa. He saattavat vaihtaa pelaajia jonkin verran aiempiin peleihin verrattuna, mutta heidän vaihtopelaajansakin ovat yhtä lailla hyviä pelaajia. Heillä oli ongelmia Norjaa vastaan, joten heilläkin on heikkouksia, totesi Jeglertz vastustajasta.

- Kun peli alkaa, niin kaikki on aina mahdollista. Tehdään asiat niin kuin on suunniteltu ja niin hyvin kuin mahdollista ja katsotaan lopputulos pelin jälkeen, hän jatkoi.

Suomen jäljellä olevat ottelut Algarve Cupissa (ajat paikallista aikaa, Suomen aika + 2 tuntia):

7.3. klo 15.00 Suomi-USA

9.3. sijoitusottelut

Lähde: www.palloliitto.fi