Naisten B-maajoukkueelle toinen voitto Latviasta

06.4.2018

Suomen naisten B-maajoukkue voitti Latvian A-maajoukkueen toistamiseen vieraskentällä. Nyt voittolukemat olivat 3-0 (0-0).

Keskiviikkona Suomi voitti Latvian Riikassa lukemin 4-2. Nyt Suomella oli 26. minuutilla loistava paikka siirtyä johtoon, mutta Iina Salmen laukaus Roosa Ärvaksen esityön jälkeen kolahti lähietäisyydeltä ylärimaan.

Viisi minuuttia myöhemmin Salmi murtautui jälleen maalipaikkaan, tällä kertaa veto meni niukasti oikealta ohi. Emilia Ukkosella oli myös mahdollisuus rikkoa kuparinen avauspuolikkaalla, mutta Latvian maalivahti torjui Ukkosen laukauksen kulmapotkuksi.

- Tiesimme, että he keskittyvät keskikentän tukkimiseen ensimmäisen pelin jälkeen. Ensimmäinen puoliaika oli meiltä hieman hermostunutta, mutta toisella löysimme paremmin keinoja heidän puolustuksensa murtamiseen, maajoukkuevalmentaja Rosa Lappi-Seppälä kertoi Palloliiton sivuilla.

Heti toisen puoliajan alussa Ärvas pääsi nostamaan pallon yli Latvian maalivahdin. Suomen epäonneksi nosto meni myös niukasti maalin yli.

Suomi siirtyi ottelussa johtoon 64. minuutilla. Hetkeä aiemmin vaihdosta kentälle tullut Hanna Ruohomaa kaadettiin rangaistusalueella eikä erotuomari epäröinyt näyttää rangaistuspotkua. Salmi pisti pallon varmasti vasurillaan alakulmaan.

Vain minuutti tästä ja Suomi juhli toista maaliaan. Ukkonen löysi nousullaan tilaa Latvian puolustuksen keskeltä ja tarkka laukaus jätti Latvian maalivahdin vaille mahdollisuuksia.

Ottelun loppulukemat viimeisteli 79. minuutilla Salmi päivän toisella onnistumisellaan. Salmi sai puolenvaihdon haltuunsa eikä erehtynyt paikastaan.

- Olen todella tyytyväinen tähän viikkoon täällä. Tämä antoi meille paljon ja osoitti, että tästä joukkueesta löytyy monta haastajaa A-maajoukkueelle, Lappi-Seppälä puntaroi.

Latvia-Suomi 0-3 (0-0)
64. min 0-1 Iina Salmi rp.
66. min 0-2 Emilia Ukkonen
79. min 0-3 Iina Salmi